Κίνα προς ΗΠΑ: Φτιάξτε το χάος

Κίνα προς ΗΠΑ: Φτιάξτε το χάος

Ο Kινέζος υφυπουργός Οικονομικών Ζου Γκουανγκγιάο ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να προχωρήσει σε “συγκεκριμένα βήματα” για να διευθετήσει το ζήτημα του “δημοσιονομικού βαράθρου” και να προλάβει μια στάση πληρωμών στα κρατικά ομόλογα, σε μια ακόμη προειδοποίηση από τον μεγαλύτερο κάτοχο τέτοιων αξιών, δύο ημέρες πριν από την προθεσμία για την αύξηση του ορίου του χρέους.

Ο Ζου έκανε τα σχόλια αυτά σε σημερινή ενημέρωση δημοσιογράφων στη διάρκεια μιας επίσημης συνάντησης μεταξύ των κυβερνήσεων της Κίνας και της Βρετανίας.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης την αμερικανική πλευρά να αναλάβει την ευθύνη που της αναλογεί για τη διατήρηση της σταθερότητας στις διεθνείς χρηματαγορές.

“Μακροπρόθεσμα οι ΗΠΑ πρέπει να αντιμετωπίσουν το δημοσιονομικό αδιέξοδο, πρέπει να αυξήσουν το όριο του χρέους σύντομα ώστε να τηρηθεί η υπόσχεση ότι δεν θα υπάρξει στάση πληρωμών στα ομόλογα του δημοσίου τους, καθώς και για να διατηρηθεί η υγιής ορμή της αμερικανικής οικονομίας και να μην συμπαρασύρει προς τα κάτω την παγκόσμια οικονομία”, τόνισε ο κινέζος αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ