Κιμ Γιονγκ Ουν: Στραμμένα πάνω του τα βλέμματα μετά την απώλεια βάρους

Φανερά αδυνατισμένος και εξαιρετικά ευδιάθετος εμφανίστηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα της Βορείου Κορέας, Πιονγκγιάνγκ.

Υγειονομικοί παρήλασαν φορώντας αντιασφυξιογόνες μάσκες και στολές ασφαλείας, σε μία επίδειξη δύναμης εναντίον της πανδημίας του κορονοϊού.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ χαμογελούσε πλατιά καθώς παρακολουθούσε την παρέλαση από την οποία απουσίαζαν οι βαλλιστικοί πύραυλοι.

Ο δημοσιογράφος Μάρτιν Γουίλιαμς σχολίασε: “Είναι εκπληκτικό πόσο πιο υγιής φαίνεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν σ’ αυτές τις φωτογραφίες απ’ ό,τι στο παρελθόν. Ό,τι κι αν κάνει, και υπάρχουν αρκετές θεωρίες, φαίνεται πολύ καλύτερα απ’ ό,τι πριν από κάποιους μήνες”.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Επίσης, ο ανταποκριτής της εφημερίδας του Χονγκ Κονγκ, Oriental Daily New, Ryan Chan, έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter ότι ποτέ πριν δεν έχει δει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να φαίνεται τόσο υγιής.

Κιμ Γιονγκ Ουν

O Κιμ δεν απηύθυνε ομιλία στο πλήθος. Φίλησε τα παιδιά που του προσέφεραν λουλούδια λαο χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους πολίτες ανεβαίνοντας στο μπαλκόνι.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει απασχολησει έντονα τον παγκόσμιο Τύπο με αφορμή την εντυπωσιακή απώλεια κιλών. Πριν από μήνες αρκετοί πολίτες έκλαιγαν από ανησυχία για την κατάσταση της υγείας του. Οι μυστικές υπηρεσίες της Νοτίου Κορέας εκτιμούν ότι ο Κιμ έχει χάσει περίπου 20 κιλά.

Τον Ιανουάριο στο 8ο συνέδριο του κόμματος των Εργατών ο Κιμ φαινόταν ότι είχε πολλά περισσότερα κιλά.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Το “ύποπτο” τσιρότο

Σενάρια για την κατάσταση της υγείας του Κιμ άρχισαν να διαδίδονται και πάλι τον Αύγουστο, όταν ο ηγέτης του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ  εμφανίστηκε με τεράστιο τσιρότο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του για την επέτειο του πολέμου της Κορέας.

Το τσιρότο, αλλά και το σημάδι πάνω στο δέρμα του Κιμ αρχικά ήταν εμφανή στις εικόνες που προβλήθηκαν από την κρατική τηλεόραση της Βόρειας Κορέας. Σε κάποια από τα πλάνα ωστόσο είναι ορατή η προσπάθεια που έγινε να εξαφανιστούν, κατά την πάγια τακτική του προπαγανδιστικού μηχανισμού της δυναστείας.

Πηγή φωτό: Korean Central News Agency/Korea News Service via AP, Reuters

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ