Κιμ Γιονγκ Ουν: «Ο ψυχικά διαταραγμένος γεροξεκούτης Τραμπ θα το πληρώσει ακριβά»

«Ψυχικά διαταραγμένο» χαρακτήρισε τον Ντόναλντ Τραμπ ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διαμηνύοντας ότι θα τον κάνει «να πληρώσει ακριβά» τις απειλές που απήυθυνε εναντίον της χώρας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«θα εξετάσουμε τα πιο σκληρά αντίμετρα στην ιστορία μετά την πιο θηριώδη κήρυξη πολέμου στην ιστορία» ανέφερε ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η προειδοποίηση του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ ίσως αναγκαστούν να καταστρέψουν τελείως τη Βόρεια Κορέα «με έπεισε, αντί να με τρομάξει ή να με σταματήσει, ότι ο δρόμος που έχω επιλέξει είναι ο σωστός και είναι αυτός που πρέπει να ακολουθήσω μέχρις εσχάτων», ανέφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν προσθέτοντας ότι θα κάνει τον Τραμπ «να πληρώσει ακριβά για την ομιλία του».

Ο Τραμπ διεμήνυσε ότι εάν οι ΗΠΑ απειληθούν θα «καταστρέψουν τελείως» το κράτος των 26 εκατομμυρίων ανθρώπων, ενώ αναφέρθηκε με μειωτικό τρόπο στον Κιμ, χαρακτηρίζοντάς τον «άνθρωπο πύραυλο» ο οποίος βρίσκεται σε μια «αποστολή αυτοκτονίας».

Ο Κιμ είπε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος θα βρεθεί αντιμέτωπος με «συνέπειες που δεν θα περιμένει. Θα τιθασέψω τον ψυχικά διαταραγμένο Αμερικανό γεροξεκούτη με φωτιά», είπε και συνέχισε λέγοντας ότι «είναι ακατάλληλος να διαθέτει το προνόμιο της ανώτατης ηγεσίας των ένοπλων δυνάμεων μιας χώρας. Είναι σίγουρα ένας κακοποιός, ένας γκάνγκστερ που παίζει με τη φωτιά μάλλον, παρά ένας πολιτικός».

Μία ημέρα μετά την ομιλία του Τραμπ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας Ρι Γιονγκ Χο τον παρομοίασε με «σκυλί που γαβγίζει» εννοώντας ότι δεν μπορεί να απειλήσει τη χώρα του.

Ο Κιμ επανέλαβε τον χαρακτηρισμό γράφοντας στην ανακοίνωση ότι «ένα σκυλί που φοβάται γαβγίζει δυνατότερα».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ