Κιμ Γιονγκ Ουν: Αναφορές ότι εκτέλεσε δύο ανθρώπους – Lockdown στην Πιονγιάνγκ λόγω κορονοϊού

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με αναφορές εκτέλεσε δύο άτομα, έκλεισε την πρωτεύουσα της χώρας και απαγόρευσε την αλιεία σε μια ξέφρενη προσπάθεια να αποτρέψει την εξάπλωση του κορονοϊού. Οι πληροφορίες από την υπηρεσία κατασκοπείας της Νότιας Κορέας αναφέρουν ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν επιτέθηκε με «υπερβολικό θυμό» και έλαβε «παράλογα μέτρα» τις τελευταίες εβδομάδες ως αποτέλεσμα της πανδημίας.

Ο Κιμ φέρεται να έχει σκοτώσει έναν υψηλού προφίλ χρηματιστή στην Πιονγιάνγκ τον περασμένο μήνα και έναν βασικό αξιωματούχο, ο οποίος εκτελέστηκε για παραβίαση των κανονισμών σχετικά με τα εισαγόμενα προϊόντα τον Αύγουστο. Κανένα από τα θύματα δεν ταυτοποιήθηκε. Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας έθεσε επίσης την πόλη Πιονγκγιάνγκ και τη βόρεια επαρχία Jagang υπό lockdown για να αποτρέψει την εξάπλωση του COVID-19.

Επίσης, διέταξε να χακάρουν μια φαρμακευτική εταιρεία της Νότιας Κορέας για να μάθει μυστικά για το εμβόλιο που αναπτύσσει, ανέφεραν αξιωματούχοι. Σε μια παράξενη απόφαση, ο Κιμ απαγόρευσε επίσης την αλιεία και την παραγωγή αλατιού από τη θάλασσα για να αποτρέψει τις πιθανότητες να υπάρξει επιμόλυνση, δήλωσε η NIS στους νομοθέτες. Αυτό συμβαίνει παρά την επιμονή της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας ότι η χώρα δεν είχε ούτε μία περίπτωση κορονοϊού – ισχυρισμός που αμφισβητείται από ειδικούς στον τομέα της υγείας. Ένα ξέσπασμα COVID-19 στο μυστικοπαθές έθνος θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, το οποίο στερείται κατάλληλων ιατρικών προμηθειών.

Πηγή: NY POST

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ