Κιλιτσντάρογλου κατά Ερντογάν: Το κράτος διοικείται από κοινού με τη μαφία

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση μέσω των καταγγελιών του Σεντάτ Πεκέρ εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου που στηλίτευσε τη σιωπή της απέναντι στις αποκαλύψεις. «Μία πολιτική δύναμη που βρίσκεται μέσα στον υπόνομο μέχρι το λαιμό της δεν μπορεί να ωφελήσει την Τουρκία. Είπα λαγούμι, αλλά μέσα σε λάκκο αποδεικνύεται ότι βρίσκονται», είπε ο πρόεδρος του CHP.

«Η δυσωδία έχει κατακλύσει ολόκληρη τη χώρα, τον κόσμο, το παλάτι δεν αισθάνεται τίποτα. Επειδή είναι μέσα στον υπόνομο. Έχουν γίνει πολλές δηλώσεις που συγκλόνισαν την Τουρκία συθέμελα. Και ούτε μία λέξη από το παλάτι. Θα σώσει τη χώρα το άτομο που πνίγεται σε ένα υπόνομο;», αναρωτήθηκε.

Ο Κιλιτσντάρογλου αναφέρθηκε και στον πολιτικό που όπως κατήγγειλε ο Πεκέρ λαμβάνει μισθό 10.000 δολαρίων. «Ξέρουμε ποιος είναι ο πολιτικός που λαμβάνει 10 χιλιάδες δολάρια, όλοι τον γνωρίζουν», δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος εν συνεχεία υποστήριξε ότι η κυβέρνηση προστατεύει φυγάδες και όσους δωροδοκούνται γιατί διοικεί το κράτος από κοινού με τη μαφία.

«Αυτά είναι για να αλλάξετε την ατζέντα. Θέλουν να συζητούνται άλλα πράγματα. Γιατί οι εισαγγελείς δεν αναλαμβάνουν δράση; Έχει γίνει η Τουρκία ένα φυλετικό κράτος, πού είναι αυτοί οι εισαγγελείς; Όταν μιλάω εγώ, αναλαμβάνουν δράση σε λιγότερο από 24 ώρες. Διοικούν το κράτος από κοινού με τη μαφία. Παίρνετε παραγγελίες από τη μαφία», είπε χαρακτηριστικά και κατέληξε: «Το παλάτι και η αυλή του προστατεύουν όσους δωροδοκούνται και τους φυγάδες. Οι ηγέτες της μαφίας ελέγχουν τη δικαιοσύνη μέσω της πολιτικής, παίρνουν όποια απόφαση θέλουν».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ