Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: «Κάνει τον νταή στην Ελλάδα, αλλά δεν έκανε ούτε ένα κιχ για τα νησιά»

Στην ρητορική Ερντογάν κινήθηκε και ο μεγάλος αντίπαλος του, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο οποίος κατηγορεί  μεν τον Τούρκο πρόεδρο για ενδοτικότητα απέναντι στην Ελλάδα, αλλά την ίδια ώρα κάνει λόγο για «νησιά υπό κατοχή».

Σε ομιλία του στην κοινοβουλευτική του ομάδα, ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος της Τουρκίας, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι «κάνει νταϊλίκια στην Ελλάδα», αλλά για τα νησιά «υπό κατοχή» δεν κάνει τίποτα.

«Έκανα μια ομιλία εδώ το 2017. Είπα ότι η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 από τα νησιά του Αιγαίου. Του λέω “έχεις πάντα κάτι να πεις για ό,τι λέω. Λοιπόν, πες κάτι για αυτά τα νησιά”. Σου λέω “κάνε μια καθαρή πρόταση για τα νησιά υπό κατοχή”. Δεν μπόρεσε καν να αρθρώσει προτάσεις. Τώρα φέρεται διαφορετικά. Λέει πράγματα όπως “μη με εκνευρίζετε”, όχι “θα έρθω” ή “θα φύγω”, “θα κάνω επιχείρηση στη Συρία” κ.λπ. Αν είναι να κάνεις κάτι, κάνε το αδερφέ. Τι φωνάζεις; Ξέρω ότι δεν μπορείς, και το ξέρεις και εσύ».

Συνεχίζοντας, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Όταν στρατιωτικοποιούνταν τα νησιά, σου είπαν οι καθηγητές, σου είπαν οι στρατιώτες, σου είπαν οι απόστρατοι αξιωματικοί, πολιτικοί… Είπαν “φέρνουν όπλα στα νησιά. Αυτό είναι ενάντια στη Συνθήκη της Λωζάννης”. Δεν έκανε ούτε ένα κιχ. Τώρα κάνει τον νταή».

«Δεν λέει τίποτα για την Κύπρο»

O ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας: «Ξέρεις τι είναι πιο οδυνηρό; Δεν αναγνωρίζουμε την “ελληνοκυπριακή διοίκηση” (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία). Υπάρχει μια συνάντηση του ΝΑΤΟ στην Ισπανία. Ο κύριος δεν έφερε αντίρρηση, θα φάει τώρα στο ίδιο τραπέζι μαζί τους. Θα φάει στην ίδια αίθουσα. Δεν λέει καν “δεν τους αναγνωρίζουμε, αλλά, αν έρθουν, η “ΤΔΒΚ” θα πρέπει να είναι εδώ”. Δεν μπορεί καν να το πει. Είναι αυτός άνθρωπος να κυβερνά το κράτος; Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος προστατεύει τα συμφέροντα του έθνους;».

Κορυφώνοντας την ακραία ρητορική του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Φοβούνται ότι θα θυμώσει κάποιος με εμάς. Δεν θα φοβηθούμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ