Κίεβο: Οι Ουκρανοί στον ποταμό Δνείπερο για μπάνιο και ηλιοθεραπεία – ΒΙΝΤΕΟ

Σε φυσιολογικούς ρυθμούς καθημερινότητας προσπαθεί αν επιστρέψει το Κίεβο.

Οι κάτοικοι του εκμεταλλεύτηκαν τις υψηλές θερμοκρασίες, καθώς ο υδράργυρος σκαρφάλωσε  στους 34 βαθμούς Κελσίου, για να απολαύσουν τον ήλιο στην κεντρική παραλία της ουκρανικής πρωτεύουσας. Και αυτό λίγες εβδομάδες αφότου οι ρωσικές δυνάμεις είχαν κυκλώσει την πόλη κι οι πύραυλοι έπεφταν «βροχή» σπέρνοντας τρόμο και θάνατο.

Στις όχθες του ποταμού Δνείπερου, που διαρρέει το Κίεβο, παρατηρήθηκε κοσμοσυρροή με κατοίκους να κολυμπούν στα νερά του, να κάνουν ηλιοθεραπεία και να παίζουν βόλεϊ – εικόνες που έρχονται σε ευθεία αντίθεση με εκείνες πριν από λίγους μήνες, όταν στήλες καπνού υψώνονταν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς σε διάφορα σημεία της πόλης κι οι αμυνόμενοι προσπαθούσαν να εμποδίσουν τους εισβολείς να φθάσουν μέχρι το κέντρο.

 

Όπως αναφέρει η Daily Mail, τα εστιατόρια κι οι καφετέριες στο Κίεβο έχουν ξανανοίξει κι ακούγεται και πάλι ο ήχος από το τσούγκρισμα των ποτηριών σε υπαίθριους χώρους, δίνοντας μια αίσθηση ηρεμίας μέχρι να επιστρέψουν όλοι στα σπίτια τους στις 11 το βράδυ, όταν ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 05:00 τα χαράματα.

Ενώ, όμως, οι πολίτες του Κιέβου απολαμβάνουν μια περίοδο ηρεμίας, οι μάχες συνεχίζουν να μαίνονται στην ανατολική και νότια Ουκρανία, όπου ο Πούτιν έχει ανακατευθύνει τις δυνάμεις και τους στρατιωτικούς πόρους του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ