Κίεβο: “Φάρσα το δημοψήφισμα”

Κίεβο: “Φάρσα το δημοψήφισμα”

Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ  υποστηρίζει ότι το δημοψήφισμα στις ανατολικές περιοχές ήταν μια “φάρσα” χωρίς νομικά αποτελέσματα ενώ ο Πούτιν περιμένει τα αποτελέσματα για να αντιδράσει ανάλογα.

“Η φάρσα που οι τρομοκράτες αποκαλούν δημοψήφισμα δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα κάλυμμα προπαγάνδας για τους φόνους, τις απαγωγές, τις βιαιότητες και άλλα σοβαρά εγκλήματα”, δήλωσε ο Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Οι αρχές του Κιέβου “θα συνεχίσουν το διάλογο μ’ αυτούς που στην ανατολική Ουκρανία δεν έχουν αίμα στα χέρια και είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τους στόχους τους με νόμιμο τρόπο”, πρόσθεσε.

Στο μεταξύ στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται σήμερα από την εφημερίδα “Κομερσάντ”, διευκρίνισε πως ο ρώσος πρόεδρος θα αντιδράσει στα δημοψηφίσματα “αναλόγως του αποτελέσματος” και πως “είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς εκ των προτέρων” ποια θα είναι η αντίδραση αυτή.

Ο Πεσκόφ χαρακτήρισε “απόλυτη βλακεία” τις δυτικές επικρίσεις για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

 

Διαβάστε επίσης

Μεγαλώνει ο κύκλος του αίματος στην Ουκρανία

Άνοιξαν οι κάλπες στην Ουκρανία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ