Κίεβο: Διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο

Κίεβο: Διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο

Περίπου 100 αστυνομικοί τραυματίστηκαν σήμερα κατά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στο περιθώριο της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης στο Κίεβο. Κάποιοι από αυτούς έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι σύμφωνα με την  εκπρόσωπο της αστυνομίας του Κιέβου Όλγκα Μπίλικ. Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα βίαια επεισόδια που ξέσπασαν κοντά στο προεδρικό γραφείο του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, σημειώνοντας ότι αυτά ενορχηστρώθηκαν από τις αρχές με στόχο να αιτιολογηθεί μια καταστολή από την αστυνομία.

“Γνωρίζουμε ότι ο πρόεδρος θέλει να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην χώρα”, δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αρσένι Γιατσένιουκ σε δημοσιογράφους, αντιδρώντας στις πληροφορίες για τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κοντά στο προεδρικό γραφείο όταν διαδηλωτές προσπάθησαν όπως φαίνεται να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό χρησιμοποιώντας έναν εκσκαφέα. Η προσπάθεια αυτή σημειώθηκε στο πλαίσιο της μαζικής διαδήλωσης που πραγματοποιείται σήμερα στο κέντρο του Κιέβου στην οποία συμμετέχουν, σύμφωνα με το Ρόιτερς, περίπου 350.000 άνθρωποι διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς να υπογράψει μια συμφωνία σύνδεσης με την ΕΕ.

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι κάποιοι διαδηλωτές κατέλαβαν το δημαρχείο του Κιέβου. “Οι υπεύθυνοι των δυνάμεων της τάξης διαπραγματεύονται με τους πολίτες που κατέλαβαν το  δημαρχείο. Τους εξηγούν ότι οι ενέργειές τους είναι παράνομες και τους ζητούν να εγκαταλείψουν το κτίριο”, σημείωσε η Μπίλικ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ