Κερν: Στόχος η κοινή ευρωπαϊκή δράση στο προσφυγικό

«Στόχος μας πρέπει να είναι η επίτευξη μιας κοινής ευρωπαϊκής δράσης στο προσφυγικό, καθώς υπάρχουν τελείως διαφορετικές θέσεις, όπως εκείνες των Γερμανών ή των Ούγγρων, που βρίσκονται σε δύο διαφορετικές άκρες του φάσματος», δήλωσε ο Καγκελάριος της Αυστρίας, Κρίστιαν Κερν, λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της μίνι Συνόδου Κορυφής με θέμα «Μετανάστευση κατά μήκος της βαλκανικής οδού», την οποία συγκάλεσε ο ίδιος στη Βιέννη.

Σύμφωνα με τον Καγκελάριο, οι θέσεις αυτές δεν πρόκειται να εναρμονιστούν μεταξύ τους σε μία Σύνοδο Κορυφής, αλλά πρέπει να εξελιχθεί μία κοινή γραμμή που θα προβλέπει ότι τα σύνορα θα προστατεύονται από κοινού και με συνέπεια.

Επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, η Ευρώπη «θα πρέπει να ασχοληθεί με το πως θα οργανωθεί η μέριμνα των προσφύγων κοντά στις χώρες προέλευσής τους. Είναι σίγουρα πιο αποτελεσματικός αυτός ο τρόπος, από το να ξεκινήσει η αντιμετώπιση του προβλήματος όταν οι πρόσφυγες θα έχουν ήδη φθάσει στο Πέρασμα Μπρένερ, στα ιταλο-αυστριακά σύνορα», τόνισε ο Καγκελάριος.

«Μπορεί να έχει μειωθεί σαφώς ο αριθμός των προσφύγων που έρχονται στην Ευρώπη, ωστόσο αυτή η πρόκληση δεν θα τελειώσει την επόμενη εβδομάδα,  ούτε το επόμενο έτος διότι πρόκειται για ένα μεσοπρόθεσμο έως μακροπρόθεσμο πρόβλημα», συμπέρανε ο Κρίστιαν Κερν.

Αυτό που χρειάζεται κατά τον Καγκελάριο της Αυστρίας είναι «η εξεύρεση κοινής κατανόησης, με τη σημερινή Σύνοδο να έχει το πλεονέκτημα ότι βρίσκονται μαζί όλοι εκείνοι τους οποίους αφορά το θέμα, και ότι έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν τις απόψεις τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Το προσφυγικό πρέπει να αντιμετωπιστεί συλλογικά

Αβραμόπουλος: H αλληλεγγύη δεν είναι α λα καρτ

Ο Αυστριακός Καγκελάριος: Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ