Κέρματα με έμπνευση από τον Χάρι Πότερ – Το νόμισμα με τον Ντάμπλντορ

Ένα νόμισμα με τον καθηγητή Άλμπους Ντάμπλντορ κυκλοφόρησε ως μέρος μιας συλλογής με θέμα τον Χάρι Πότερ από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Βρετανίας.

Η συλλογή παρουσιάστηκε το 2022 για τον εορτασμό της 25ης επετείου του Χάρι Πότερ και της Φιλοσοφικής Λίθου της JK Rowling. Το νέο νόμισμα έχει το πορτρέτο του βασιλιά Καρόλου στην μία πλευρά, ενώ δύο άλλα νομίσματα της συλλογής απεικονίζουν την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Είναι διαθέσιμο για αγορά από τον ιστότοπο του Νομισματοκοπείου ως έκδοση ονομαστικής αξίας 50p καθώς και σε άλλες ονομαστικές αξίες.

Άλλα νομίσματα της συλλογής περιλαμβάνουν τον Πότερ, το Hogwarts Express και το Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Σύμφωνα με το Βασιλικό Νομισματοκοπείο οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ σε 86 χώρες έχουν αγοράσει μέχρι στιγμής ένα τουλάχιστον νόμισμα της σειράς.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεχίσουμε τη μαγευτική συλλογή νομισμάτων του Χάρι Πότερ με τον καθηγητή ‘Αλμπους Ντάμπλντορ να παρουσιάζει τα δικά του νομίσματα 50p. Η συλλογή νομισμάτων Χάρι Πότερ του Βασιλικού Νομισματοκοπείου έχει γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση μεταξύ των συλλεκτών σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο επειδή τα βιβλία αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά επειδή η συλλογή κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό και θα έχει μια αλλαγή στο πορτρέτο κατά τη διάρκεια της σειράς», δήλωσε μεταξύ άλλων η διευθύντρια συλλεκτικών υπηρεσιών Ρεμπέκα Μόργκαν.

Ορισμένα από τα κέρματα της συλλογής είναι έγχρωμα και κάποια έχουν ένα ιδιαίτερο «χαρακτηριστικό» όταν περιστρέφονται στο φως.

Exit mobile version