Κέρι: Απαιτεί απόφαση για τη Συρία

Κέρι: Απαιτεί απόφαση για τη Συρία

 

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Τζον Κέρι, κάλεσε σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να εγκρίνει μέσα «στην επόμενη εβδομάδα» μία απόφαση, για να δεσμεύσει τη Δαμασκό να εφαρμόσει τη ρωσοαμερικανική συμφωνία που προβλέπει να παραδοθούν τα χημικά όπλα της Συρίας στη διεθνή κοινότητα, για να καταστραφούν.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας πρέπει να ετοιμαστεί να αναλάβει δράση την προσεχή εβδομάδα. Είναι ζωτικό για τη διεθνή κοινότητα να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να εκφραστεί με το σθεναρότερο δυνατό τρόπο, όσον αφορά τη σημασία που έχει το να αναληφθεί δράση, για να απαλλαγεί ο κόσμος από τα χημικά όπλα της Συρίας», δήλωσε ο Κέρι, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, πριν αναχωρήσει, για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Κέρι, εξάλλου, χαρακτήρισε τη δήλωση την οποία έκανε ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, περί του ότι η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αναπτύξει ποτέ χημικά όπλα θετική, αλλά προειδοποίησε πως «όλα χρειάζεται να αποδεικνύονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ