Κατηγορίες για νοθεία

Κατηγορίες για νοθεία

Οι εκλογές αμαυρώθηκαν από νοθεία καταγγέλλει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές στη Σιέρα Λεόνε, Τζούλιους Μαάμπα Μπίο. Ο Μπίο, ο οποίος ηττήθηκε στις εκλογές της Παρασκευής ρίχνει τα βέλη του κατά του νυν προέδρου Έρνεστ Κορομά.

«Η διαδικασία αμαυρώθηκε από νοθεία και τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν τη βούληση του λαού της Σιέρα Λεόνε», ανέφερε σε δήλωσή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Μπίο.

Ο Κορομά που ορκίστηκε για μια δεύτερη προεδρική θητεία πέντε ετών, κέρδισε τις εκλογές με το 58% των ψήφων. Ο Μπίο 48 ετών, πρώην στρατιωτικός, που ήταν υποψήφιος του Κόμματος του Λαού της Σιέρα Λεόνε (SLPP), ήρθε δεύτερος με το 37,4% των ψήφων.

«Το κόμμα μας καταγγέλλει εκλογικές παρατυπίες που αφορούν ψευδεπίγραφες λίστες, προεκτυπωμένα ψηφοδέλτια και χαλκευμένα αποτελέσματα, απόρροια νοθείας στις δυτικές και βόρειες επαρχίες », είπε ο Μπίο. Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει για να αμφισβητήσει τα αποτελέσματα, αλλά προέτρεψε τους υποστηρικτές του να «διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να σεβαστούν το νόμο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ