Καθυστερεί η δόση του ρωσικού δανείου στην Ουκρανία

Καθυστερεί η δόση του ρωσικού δανείου στην Ουκρανία

 

Για καθυστέρηση της δεύτερης δόσης του ρωσικού δανείου προς την Ουκρανία, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή της Ουκρανίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο η παράδοση της δεύτερης δόσης του ρωσικού δανείου προς την Ουκρανία, ύψους 2 δισ. δολαρίων, θα καθυστερήσει για “τεχνικούς λόγους”. Σημειώνεται ότι η δόση ήταν προγραμματισμένο να δοθεί την Παρασκευή.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση να πείσει την ουκρανική αντιπολίτευση να συνεργαστεί με τις αρχές και να αποστασιοποιηθεί από τις ακραίες εκείνες ομάδες που θέλουν να προβούν σε “ένα πραξικόπημα”.

Ο Λαβρόφ κάλεσε την ΕΕ “να αξιοποιήσει τις επαφές της με την αντιπολίτευση και να την ενθαρρύνει να συνεργαστεί με τις ουκρανικές αρχές και να διαχωρίσει αποφασιστικά την θέση της από τις ριζοσπαστικές δυνάμεις που προκάλεσαν τα αιματηρά γεγονότα και επιχειρούν να προβούν σε ένα πραξικόπημα”, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με το Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ