Καταδικάζει η Μ.Βρετανία

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ εξέφρασε σήμερα τον αποτροπιασμό του για την επίθεση εναντίον εβραϊκού σχολείου στην Τουλούζη, στη νοτιοδυτική Γαλλία, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει “καμία δικαιολογία” για αυτήν την “αποκρουστική βία” που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους.

“Είμαι συγκλονισμένος από την επίθεση στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ στην Τουλούζη. Η βρετανική κυβέρνηση εκφράζει τη βαθειά και ειλικρινή αλληλεγγύη της στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων και σε ολόκληρη την εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας. Αυτήν την πράξη υπολογισμένης βαρβαρότητας θα την καταδικάσουν όλοι οι αξιοπρεπείς άνθρωποι (…) Δεν υπάρχει δικαιολογία για τέτοιες ενέργειες”, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βρετανός υπουργός.

Τρία παιδιά και ένας καθηγητής του σχολείου σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτή. Ο δράστης, που δεν έχει συλληφθεί, χρησιμοποίησε το ίδιο όπλο με εκείνο που σκοτώθηκαν την περασμένη εβδομάδα τρεις στρατιώτες καταγόμενοι από τη Βόρεια Αφρική, στην ίδια περιοχή.

Την επίθεση στην Τουλούζη καταδίκασε και η εβραϊκή κοινότητα του Καναδά χαρακτηρίζοντας “ποταπό” το έγκλημα καθώς στόχος ήταν “οι πιο ευάλωτοι από εμάς, τα παιδιά”, όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Κοσίτσκι, ο πρόεδρος του Συμβουλευτικού Κέντρου Εβραϊκών και Ισραηλινών Σχέσεων. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ