Καταδίκασε τα επεισόδια ο Μουν

Καταδίκασε τα επεισόδια ο Μουν

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν καταδίκασε τα αιματηρά επεισόδια στην Αίγυπτο, καλώντας τις δυνάμεις ασφαλείας να σεβαστούν την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα της συνάθροισης, προτρέποντας τους διαδηλωτές για ειρηνικές διαμαρτυρίες.

«Ο Γενικός Γραμματέας καλεί και πάλι τις αρχές της μεταβατικής κυβέρνησης να αναλάβουν την πλήρη ευθύνη για την ειρηνική διαχείριση των διαδηλώσεων και την ασφάλεια όλων των Αιγυπτίων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Κι Μουν.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν και σκότωσαν δεκάδες υποστηρικτές του πρώην προέδρου της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, δήλωσαν στο Reuters αυτόπτες μάρτυρες.

«Ο Γενικός Γραμματέας επανέλαβε ότι ο Μοχάμεντ Μόρσι και οι ηγέτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, οι οποίοι βρίσκονται υπό κράτηση, θα πρέπει να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι ή να γίνει αξιολόγηση των σχετικών υποθέσεων με πλήρη διαφάνεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου.

Παράλληλα, ο Κι Mουν έκανε έκκληση «σε όλους του Αιγυπτίους να διευθετήσουν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου, ενώ προέτρεψε όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν σε μια περιεκτική και ουσιαστική διαδικασία συμφιλίωσης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ