“Καρφιά” Ομπάμα στον Τραμπ: Ο σεβασμός στους άλλους δεν είναι ένδειξη αδυναμίας – BINTEO

Την εντιμότητα στην άσκηση εξουσίας, με την ευκαιρία της κηδείας, στη Βαλτιμόρη, του Ελάιτζα Κάμινγκς, του Αφροαμερικανού βουλευτή και σημαντικής προσωπικότητας των Δημοκρατικών στο Κογκρέσο, εγκωμίασε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

“Δεν υπάρχει καμία αδυναμία στο να είναι κανείς αξιοσέβαστος”, είπε ο Ομπάμα, σε μια ουδόλως συγκαλυμμένη δήλωση που απευθυνόταν στον διάδοχό του, τον Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο όμως δεν κατονόμασε. “Δεν είσαι μηδενικό επειδή είσαι ακέραιος και αντιμετωπίζεις τους άλλους με σεβασμό”, πρόσθεσε.

Ο 44ος πρόεδρος χαιρέτισε την ακάματη “δέσμευση στη δικαιοσύνη” του Ελάιτζα Κάμινγκς, ο οποίος απεβίωσε στις 17 Οκτωβρίου σε ηλικία 68 ετών. Ο Κάμινγκς ήταν πρόεδρος μιας από τις Επιτροπές της Βουλής που έχουν ξεκινήσει έρευνα σε βάρος του Τραμπ για την υπόθεση της Ουκρανίας.

“Δεν γίνεται να είσαι πολιτικός ηγέτης σε μια ελεύθερη χώρα αν απεχθάνεσαι όλους εκείνους με τους οποίους δεν συμφωνείς”, είχε δηλώσει λίγο νωρίτερα ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος πήγε επίσης να αποτίσει φόρο τιμής στον βουλευτή από τη Βαλτιμόρη.

Η περιφέρεια στην οποία εκλεγόταν ο Κάμινγκς καλύπτει μεγάλο μέρης της Βαλτιμόρης, μιας βιομηχανικής πόλης όπου οι μαύροι αποτελούν την πλειοψηφία. Η πόλη αντιμετωπίζει προβλήματα με διακίνηση ναρκωτικών και βία. Τον Ιούλιο ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι πρόκειται για μια πόλη “μολυσμένη με αρουραίους και τρωκτικά”, κατηγορώντας για αυτό τον Ελάιτζα Κάμινγκς. Ο τελευταίος, χωρίς να απευθυνθεί ευθέως στον πρόεδρο, είχε δηλώσει τότε ότι οι αξιωματούχοι πρέπει να αποφεύγουν “εμπρηστικά σχόλια” που διχάζουν το έθνος.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ