Καναδός που εξαφανίστηκε το 2012 εντοπίστηκε ξυπόλητος στον Αμαζόνιο

Εξαφανίστηκε στον Καναδά πριν από σχεδόν 5 χρόνια και εντοπίστηκε να περιπλανιέται ξυπόλυτος 16000 χιλιόμετρα μακριά, στην ζούγκλα του Αμαζονίου, σε ένα περιβάλλον όπου ζουν τζάγκουαρ και αλιγάτορες.

Πρόκειται για τον 39χρονο Καναδό Άντον Πίλιπα ο οποίος πάσχει από σχιζοφρένεια και την τελευταία φορά που έδωσε σημεία ζωής ήταν το 2012 στο Βανκούβερ.

 

Βραζιλιάνοι αστυνομικοί τον εντόπισαν αρχικά σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Ζι Παρανά της πολιτείας Ροντόνια στις 28 Νοεμβρίου, την ώρα που έκανε επικίνδυνους ελιγμούς μεταξύ των διερχόμενων οχημάτων.

«Δεν μιλούσε πορτογαλικά, δεν είχε μαζί του έγγραφα κι ήταν εμφανές ότι υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Έβριζε και μιλούσε ακατάληπτα» περιέγραψε η τροχονόμος Χελενίκε Βιδιγκάλ, η οποία κλήθηκε να τον απομακρύνει από τον δρόμο, αφηγούμενη το περιστατικό χθες στο Facebook, λίγο προτού η αστυνομία, μέσω επίσημου δελτίου τύπου επιβεβαιώσει την υπόθεση.

Ο άνδρας δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με την οικογένειά του, όμως έλεγε πως ήθελε να μιλήσει σε Καναδούς αστυνομικούς, γεγονός που ώθησε την αστυνομία να επικοινωνήσει με τις αρχές του Καναδά.

Ο Άντον Πίλικα διακομίστηκε κατόπιν σε ψυχιατρική κλινική της περιοχής όμως δραπέτευσε στις 8 Δεκεμβρίου, λίγες ημέρες προτού οι αρχές καταφέρουν να εντοπίσουν την οικογένειά του.

Οι αρχές της Βραζιλίας διεξήγαγαν έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή και δεν είχαν εντοπίσει κανένα ίχνος του έως την 25η Δεκεμβρίου, όταν αυτόπτης μάρτυρας τον αναγνώρισε κοντά σε μία λεωφόρο στην πολιτεία του Αμαζονίου.

«Φοβηθήκαμε πραγματικά για την ασφάλειά του, διότι βρισκόταν στη ζούγκλα του Αμαζονίου, αντιμέτωπος με τζάγκουαρ, αλιγάτορες και ερπετά» εξήγησε η Βιντιγκάλ.

Τελικά, ο 39χρονος εντοπίστηκε εκ νέου στις 3 Ιανουαρίου στο Μανάους του Αμαζονίου, λίγες μέρες προτού φθάσει στη Βραζιλία ο αδελφός του ο οποίος τον μετέφερε πίσω στον Καναδά.

Πηγή: telegraph.co.uk

Διαβάστε επίσης:

Τι είπε ο δράστης της επίθεσης στο Λούβρο

Βέλγιο – Σωρεία κυβερνοεπιθέσεων σε δημόσιες υπηρεσίες

Η γέφυρα της Φρανκφούρτης… μιλάει αρχαία ελληνικά – ΦΩΤΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ