Καναδάς: Βουλευτής συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη στο Κοινοβούλιο… από την τουαλέτα

Βουλευτής του Καναδά συμμετείχε σε συζήτηση στο Κοινοβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης από την τουαλέτα, κάτι που δεν πέρασε απαρατήρητο από τους συναδέλφους του.

Συγκεκριμένα, ο 55χρονος Σαφκάτ Αλί, βουλευτής του φιλελεύθερου κόμματος, συμμετείχε σε συζήτηση στο Κοινοβούλιο, όταν έπρεπε να πάει στην τουαλέτα. Στη συζήτηση συμμετείχαν πολλοί συνάδελφοί του μέσω τηλεδιάσκεψης και έτσι επέλεξε να το κάνει και ο ίδιος από την τουαλέτα.

Όταν έγινε αντιληπτό το ατόπημά του, ο πρώην κτηματομεσίτης που εξελέγη πέρυσι, απολογήθηκε για το περιστατικό της Παρασκευής, το οποίο είδαν συνάδελφοι βουλευτές. Το περιστατικό επεσήμανε βουλευτής των συντηρητικών, η Λάιλα Γκούντριτς, η οποία τόνισε πως ένας από τους συναδέλφους της “ενδέχεται να συμμετέχει από την τουαλέτα”. Η πρόεδρος της Βουλής που δεν μπορούσε να δει την απευθείας μετάδοση, αιφνιδιάστηκε και συμβουλεύτηκε τους υπαλλήλους που επιβεβαίωσαν το περιστατικό.

Τη Δευτέρα άλλος βουλευτής των συντηρητικών αναφέρθηκε στο περιστατικό, το οποίο περιέγραψε αναλυτικά και ρώτησε τον πρόεδρο του Σώματος αν πρόκειται για πιθανή περιφρόνηση του Κοινοβουλίου και εάν θα έπρεπε να τερματιστούν οι τηλεδιασκέψεις του κοινοβουλίου. Όπως υπογράμμισε, “η λιθοδομή, η ξύλινη πόρτα, οι μεντεσέδες από ανοξείδωτο χάλυβα και ο γάντζος για το παλτό στο πίσω μέρος αυτής της πόρτας… όλα έμοιαζαν αρκετά οικεία”. Ο Τζον Μπρασάρ επεσήμανε ότι ο συνάδελφός τους είχε “στηρίξει την κάμερα ακριβώς πάνω από το πίσω μέρος της τουαλέτας” και είπε ότι ήταν σοκαρισμένος και τρομοκρατημένος. “Ένας βουλευτής χρησιμοποιούσε κυριολεκτικά την τουαλέτα ενώ συμμετείχε σε μια συνεδρίαση αυτής της Βουλής των Κοινοτήτων, του καθεδρικού ναού της καναδικής δημοκρατίας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μόλις είπα αυτά τα λόγια “είπε χαρακτηριστικά ο Μπρασάρντ.

Ο Αλί απολογήθηκε για το περιστατικό. “Θέλω με αυτήν την ευκαιρία να ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη από όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου για το ατυχές γεγονός που συνέβη την περασμένη Παρασκευή” είπε στη Βουλή των Κοινοτήτων μέσω Zoom. “Ζητώ από το Σώμα και τα μέλη του να με συγχωρήσουν για την εσφαλμένη κρίση μου. Λαμβάνω εξαιρετικά σοβαρά αυτό το θέμα και και υπόσχομαι να μην επαναλάβω ποτέ ξανά αυτό το λάθος”.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Κρις Ντ’ Έντρεμον αποφάνθηκε ότι θεωρεί ότι το θέμα έχει κλείσει μετά την “ειλικρινή συγγνώμη” του Αλί. “Αν δεν χρειάζεται να έχετε ενεργοποιημένη την κάμερα, απενεργοποιήστε την. Αν δεν χρειάζεται να συμμετέχετε στην ψηφοφορία, απενεργοποιήστε το σύστημα” είπε μεταξύ άλλων.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.