Καναδάς: Επιβεβαιώθηκε θάνατος που συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Τον πρώτο θάνατο ασθενούς από σπάνια θρόμβωση που προκλήθηκε μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ανακοίνωσε η επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα. Η περίπτωση της Αλμπέρτα, μια γυναίκα στα 50 της, είναι η δεύτερη αναφερθείσα περίπτωση θρόμβωσης και ο μοναδικός θάνατος που καταγράφεται έπειτα από τη χορήγηση περισσότερων από 253.000 δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca στην επαρχία, ανέφερε σε ανακοίνωσh η αρχίατρος της Αλμπέρτα, Ντίνα Χίνσο.

“Ενώ κάθε θάνατος είναι τραγικός, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι κίνδυνοι θανάτου ή εμφάνισης σοβαρών προβλημάτων από τον κορονοϊό παραμένουν πολύ υψηλότεροι σε σχέση με τον κίνδυνο μετά τον εμβολιασμό με το AstraZeneca”, πρόσθεσε. Σημειώνεται ότι η AstraZeneca δεν απάντησε -τουλάχιστον προς το παρόν – στο αίτημα του Reuters να σχολιάσει το θέμα.

Ο Καναδάς έχει αναφέρει τουλάχιστον πέντε κρούσματα θρόμβωσης έπειτα από τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου, αλλά αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας υποστηρίζουν ότι τα οφέλη υπερτερούν των πιθανών παρενεργειών. Ο Καναδάς έχει καταγράψει 1.243.242 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και 24.342 θανάτους, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Τον περασμένο μήνα η επαρχία του Κεμπέκ είχε ανακοινώσει τον πρώτο θάνατο στον Καναδά ενός ασθενούς μετά την χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ