“Καμπανάκι” από τον Σόιμπλε για το μεταναστευτικό -Υπερασπίζεται την πολιτική Μέρκελ

Η μετανάστευση είναι η πιο άμεση συνέπεια της παγκοσμιοποίησης, τονίζει ο πρόεδρος της Μπούντεσταγκ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην Die Welt.

Ακόμη και ο επαναπατρισμός των ατόμων που αναζητούν άσυλο είναι δύσκολος, επισημαίνει ο Σόιμπλε και προσθέτει ότι οι μαζικές απελάσεις είναι μη ρεαλιστικές. Αντί γι’ αυτό, θα πρέπει να ενισχυθούν οι προσπάθειες ενσωμάτωσης των προσφύγων στην κοινωνία: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πόσο δύσκολο είναι να απελάσουμε σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Γι’ αυτό δεν πρέπει να έχουμε υπερβολικές ελπίδες ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε την πλειονότητα αυτών των ανθρώπων», δηλώνει.

«Αντίθετα, όλοι πρέπει να συγκεντρώσουμε τη δύναμη να τους ενσωματώσουμε στην κοινωνία», συμπληρώνει.

Ο Σόιμπλε υπερασπίζεται την απόφαση της καγκελαρίου της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ πριν από 3 χρόνια να αφήσει τα σύνορα της χώρας ανοικτά για τους πρόσφυγες.

«Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015, με χιλιάδες πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό της Βουδαπέστης, η απόφαση της καγκελάριου ήταν η σωστή», δηλώνει ο Σόιμπλε. «Αλλά σε αυτό που απέτυχε στη συνέχεια ήταν να περιορίσει τις επικοινωνιακές συνέπειες», σημειώνει.

Το μήνυμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 παρερμηνεύτηκε ως μήνυμα προς τον κόσμο, ότι όλοι όσοι θέλουν να ζήσουν στη Γερμανία μπορούν να έρθουν στη χώρα. «Υφιστάμεθα αυτές τις συνέπειες μέχρι σήμερα, με ανθρώπους να κακοποιούνται και να παρασύρονται από τους διακινητές», τονίζει ο πρόεδρος της Bundestag και συνεχίζει λέγοντας ότι, «Η μετανάστευση είναι η πιο άμεση συνέπεια της παγκοσμιοποίησης».

Σύμφωνα με τη Σύμβαση της Γενεύης για τους Πρόσφυγες, κάθε άτομο που αναγκάζεται να φύγει από την εστία του έχει δικαίωμα προστασίας. «Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να επιλέξει πού θέλει να ζήσει. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο στη συνέχεια επεκτείναμε τον βασικό νόμο με το άρθρο 16», δηλώνει ο Σόιμπλε.

Πηγές: enikonomia.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ