Καμία ποινική δίωξη για τον θάνατο του Πρινς

Η αμερικανική Δικαιοσύνη ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι δεν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικών διώξεων στο πλαίσιο της έρευνας για τις συνθήκες θανάτου του Πρινς, καθώς δεν συγκέντρωσε επαρκή στοιχεία για το πώς απέκτησε τα οπιοειδή αναλγητικά που προκάλεσαν τον θάνατό του.

Ο διάσημος τραγουδιστής απεβίωσε σε ηλικία 57 ετών στις 21 Απριλίου του 2016, από υπερβολική δόση του ισχυρού αναλγητικού φεντανίλ, το οποίο είναι 50 φορές δυνατότερο από την ηρωίνη και πήρε κατά λάθος, πιστεύοντας ότι επρόκειτο για ένα ελαφρύτερο παυσίπονο.

«Χωρίς να έχει καθοριστεί το κίνητρο ή κάποιος ύποπτος η αμερικανική Δικαιοσύνη δεν μπορεί να ασκήσει ποινικές διώξεις που να σχετίζονται με τον θάνατο του Πρινς» δήλωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μετά την ολοκλήρωση της διετούς έρευνας, ο εισαγγελέας της κομητείας του Κάρβερ, Μαρκ Μετζ.

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επετεύχθη φιλικός διακανονισμός με τον Μάικλ Τοντ Σάλενμπεργκ. Πρόκειται για τον γιατρό που φρόντισε τον Πρινς δύο φορές πριν από τον θάνατό του.

Ο Σάλενμπεργκ είχε παραδεχθεί ότι έγραψε μια συνταγή με παυσίπονα Percocet σε πρόσωπο από το περιβάλλον του τραγουδιστή γνωρίζοντας ότι τα φάρμακα προορίζονταν για τον ίδιο και αποδέχθηκε να καταβάλει το ποσό των 30.000 δολαρίων στην αμερικανική δικαιοσύνη.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ