Καμερούν- 5 νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα σε μια διπλή επίθεση... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα σε μια διπλή επίθεση που διέπραξαν βομβίστριες-καμικάζι στην κωμόπολη Νταμπάνγκα, στην επαρχία του Απώτερου Βορρά του Καμερούν, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας.

«Δύο γυναίκες ανατινάχθηκαν γύρω στις 18:00», δήλωσε ο Μιτζιγιάουα Μπακάρι, κυβερνήτης της επαρχίας του Απώτερου Βορρά, στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ο προσωρινός απολογισμός είναι επτά νεκροί, περιλαμβανομένων των δύο καμικάζι», πρόσθεσε ο ίδιος. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δύο στρατιωτικοί, που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της Νιγηρίας, «τραυματίστηκαν βαριά» στην επίθεση.

Η πρώτη βομβίστρια πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε μια οικία ενώ μια δεύτερη κοντά σε ένα συνεργείο, πρόσθεσε ο Μπακάρι. Κατά τις αρχές, ανάμεσα στα θύματα είναι μια μητέρα και το παιδί της, καθώς κι ένας χωροφύλακας.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Google Προσθέστε το enikos.gr στην Google