Καλίν: Η Ελλάδα στηρίζεται σε άλλους, όταν βρεθεί μόνη της θα αντιμετωπίσει την Τουρκία

Προκλητικός εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας Ιμπραχίμ Καλίν, δηλώνοντας ότι η Ελλάδα βασίζεται σε άλλες μεγάλες δυνάμεις, αλλά όταν βρεθεί μόνη της θα αντιμετωπίσει την Τουρκία.

Προκλητικός ο Καλίν: Δεν συγκρινόμαστε με την Ελλάδα, να αποσυρθεί από τα φυσικά της σύνορα

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν υποστήριξε ακόμα ότι η Ελλάδα… παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Ο κ. Καλίν είπε ότι η Τουρκία επιθυμεί ειρήνη, συμφιλίωση και συνεργασία με την Ελλάδα, ενώ ισχυρίστηκε ότι η πολιτική της Αθήνας είναι επιθετική απέναντι στην Τουρκία και προέτρεψε «ΗΠΑ και Γαλλία να μην… κακομαθαίνουν την Ελλάδα και να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία».

Σύμφωνα με τον κ. Καλίν, η Τουρκία θέλει ειρήνη με την Ελλάδα. Θέλει επίσης συμφιλίωση και συνεργασία. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε, η Ελλάδα παραβιάζει τα χωρικά ύδατα και τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και κακομεταχειρίζεται τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Επιπλέον είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει την Τουρκία μόνο βασιζόμενη σε άλλες χώρες. Στη σημείο αυτό, προέτρεψε ΗΠΑ και Γαλλία να μην… κακομαθαίνουν την Ελλάδα και να τη συμβουλέψουν να συνεργαστεί με την Τουρκία”.

Νέες απειλές Καλίν: Η αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στα νησιά δεν θα μείνει αναπάντητη

Οι δηλώσεις του Καλίν αναλυτικά

«Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα. Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική ‘υπέρβασης’ εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο ‘μεγάλο κύμα’, να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν συνεχίζει για πάντα. Τα κύματα έρχονται και φεύγουν. Τι θα κάνεις αν το κύμα αυτό πάει πίσω ή όταν δεν υπάρχει κύμα; Τι θα κάνεις όταν βρεθείς αντιμέτωπη με την Τουρκία; Δεν χρειάζεται όλο αυτό, αυτό λέμε πάντα.
Προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέψτε μου να τις κατονομάσω, ειδικά τη Γαλλία… Η έκκλησή μας προς αυτές είναι η εξής: Μην ενθαρρύνετε την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση με την οποία θα εκμεταλλευτεί αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει επίσης (σ.σ. οι χώρες αυτές) να την συμβουλεύουν και να συστήνουν στην Ελλάδα ότι ορίζει η κοινή λογική προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι θα επωφεληθούμε από κάτι τέτοιο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ