Καλημέρα με… πυρά στη Λιβύη

Καλημέρα με… πυρά στη Λιβύη

Πυρά αυτομάτων και αντιαεροπορικών όπλων ήχησαν νωρίς τα ξημερώματα της Τρίτης στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες στο πρακτορείο Ρόιτερς. Μια ανώνυμη πηγή της πολιτοφυλακής με δεσμούς στην κυβέρνηση, ανέφερε ότι ξέσπασαν μάχες μεταξύ αντιπάλων ομάδων πολιτοφυλακών στο Σουκ αλ-Τζούμα, μια περιοχή στον ανατολικό τομέα της πρωτεύουσας, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Μια ιστοσελίδα στο Facebook εμφάνισε δύο καμένα αυτοκίνητα αν και το Ρόιτερς αναφέρει ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τη γνησιότητα των εικόνων.Από την πλευρά του αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών είπε ότι δεν είχε καμία πληροφορία σχετικά με την ανταλλαγή των πυρών, μιλώντας επίσης στο Ρόιτερς.

Η Λιβύη που είναι παραγωγός πετρελαίου και μέλος του ΟΠΕΚ είναι αντιμέτωπη με το χάος και την αναρχία, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να «χαλιναγωγήσει» τις διάφορες ομάδες πολιτοφυλακής και τους ριζοσπάστες ισλαμιστές σε μια χώρα γεμάτη όπλα δύο χρόνια μετά την ανατροπή του πρώην ηγέτη Μουαμάρ Καντάφι.

Σε ξεχωριστό συμβάν, δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν αργά τη Δευτέρα στην ανατολική πόλη της Βεγγάζης κατά τους κύματος των δολοφονιών και της επιδείνωσης της κατάστασης ασφάλειας. Οι διαδηλωτές έκαψαν ελαστικά σε διάφορα μέρη του λιμένα της πόλης και ζήτησαν από την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλί Ζειντάν αλλά και από το κοινοβούλιο να ελέγξουν τη βία και να σταματήσουν το αιματοκύλισμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ