Καλιφόρνια: Αρκούδα με το παρατσούκλι «Χανκ το τανκ» συνελήφθη έπειτα από 21 διαρρήξεις σε σπίτια – ΒΙΝΤΕΟ και ΦΩΤΟ

Επί ένα χρόνο κυνηγούσαν οι αρχές τον σεσημασμένο διαρρήκτη «Χανκ το τανκ», ο οποίος εισέβαλε σπίτια στην Καλιφόρνια και έκλεβε φαγητό. Ο διαρρήκτης είναι μια γιγαντιαία αρκούδα, 227 κιλών. Οι θαυμαστές της την είχαν ονομάσει «Χανκ το τανκ». Η κλέφτρα αρκούδα ειδικευόταν σε σπίτια στην περιοχή Lake Tahoe, όπου δραστηριοποιείτο από το 2022.

Ο Χανκ – που είναι στην πραγματικότητα μια θηλυκή αρκούδα που έχει καταχωρηθεί ως 64F – θα μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο στο Κολοράντο. Τα τρία της μικρά μπορεί να μεταφερθούν σε μια εγκατάσταση στην κομητεία Sonoma της Καλιφόρνια.  Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή, το Τμήμα Ψαριών και Άγριας Ζωής της Καλιφόρνια (CDFW) είπε ότι οι βιολόγοι «ακινητοποίησαν με ασφάλεια» την αρκούδα, η οποία είχε συνδεθεί με 21 διαρρήξεις. Η ταυτοποίηση έγινε με DNA.

Ενώ οι αρχές της Καλιφόρνια δήλωσαν ότι η μετεγκατάσταση «συνήθως δεν είναι επιλογή», ​​η φήμη της Χανκ οδήγησε τελικά στο να ανασταλεί  η συνήθης ποινή σε τέτοιες περιπτώσεις που είναι η ευθανασία. Η ποινή είναι επιβεβλημένη, ειδικά όταν η αρκούδα έχει σκοτώσει ανθρώπους. «Δεδομένου του εκτεταμένου ενδιαφέροντος για αυτήν την αρκούδα και του σημαντικού κινδύνου με  σοβαρό περιστατικό που να αφορά το ζώο, το CDFW θα χρησιμοποιήσει μια εναλλακτική λύση, για να προστατεύσει την οικογένεια της αρκούδας καθώς και τους ανθρώπους της κοινότητας South Lake Tahoe», ανέφερε η δήλωση. Τα τρία μικρά της Χανκ θα μεταφερθούν σε μια άλλη περιοχή, την Πεταλούμα της Καλιφόρνια, «με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν να αποβάλουν τις αρνητικές συμπεριφορές που έμαθαν από τη μητέρα τους και να επιστρέψουν στην άγρια ​​φύση».

Αρχικά πιστεύονταν ότι η Χανκ ήταν υπεύθυνη για περισσότερες από 40 διαρρήξεις, αλλά τα στοιχεία DNA απέδειξαν ότι οι καταγεγραμμένες εισβολές ήταν έργο τουλάχιστον δύο άλλων μεγάλων αρκούδων με αδηφάγα όρεξη για ανθρώπινη τροφή. Η ανακάλυψη ότι η Χανκ δεν ήταν η μόνη αρκούδα σε αυτή τη σειρά εισβολών σε σπίτια ώθησε τους αξιωματούχους της Καλιφόρνια να διαβεβαιώσουν το κοινό ότι «καμία αρκούδα δεν θα υποστεί ευθανασία, δεν θα τραυματιστεί, θα μεταφερθεί σε μια εγκατάσταση ή θα τοποθετηθεί σε ζωολογικό κήπο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ