Καλέντα: Είναι οι πιο κρίσιμες εκλογές στην Ιταλία

Ο Κάρλο Καλέντα, επικεφαλής του κεντρώου κόμματος Azione (Δράση), δήλωσε σήμερα ότι οι εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου θα είναι «η κρισιμότερη αναμέτρηση από κοινωνικής, πολιτικής και πολιτισμικής άποψης, που έζησε ποτέ η Ιταλία».

«Η χώρα μας κινδυνεύει με την νίκη της άκρας δεξιάς, της Λέγκα και του Μπερλουσκόνι, να βρεθεί στο πλευρό της Ουγγαρίας και της Ρωσίας. Δεν είναι τυχαίο ότι τα στελέχη της πιο “πεφωτισμένης” πτέρυγας της Φόρτσα Ιτάλια εγκατέλειψαν το κόμμα», πρόσθεσε ο Καλέντα.

Βάσει των διαφόρων δημοσκοπήσεων, το Azione, στη φάση αυτή συγκεντρώνει περίπου το 6% της πρόθεσης ψήφου. Ο Κάρλο Καλέντα χαρακτήρισε την πολιτική δύναμή του «ένα κόμμα με ξεκάθαρο ευρωπαϊκό όραμα, φιλελεύθερο προσανατολισμό και με σαφέστατη στάση υπέρ της Ατλαντικής Συμμαχίας». Δεν έχει ακόμη αποφασιστεί αν το Azione θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές ή αν θα συμμαχήσει με μέρος της κεντροαριστεράς.

Η υπουργός Μάρα Καρφάνια

Η Mάρα Καρφάνια, υπουργός αρμόδια για τον ιταλικό Νότο, η οποία εξήλθε της Φόρτσα Ιτάλια και βρίσκεται τώρα στο πλευρό του Καλέντα, υπογράμμισε παράλληλα ότι «όποιος προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι, το έκανε μόνον για μικροπολιτικούς υπολογισμούς και οφέλη».

«Στο νέο κόμμα μου, τώρα, ουδείς θα σκεφθεί να στήσει πλεκτάνη με τη Ρωσία ή με την Κίνα. Κανείς μας δεν θα συμμαχήσει με τον Όρμπαν και δεν θα ζητήσει την δημιουργία νέου, τεράστιου δημόσιου χρέους», πρόσθεσε η Καρφάνια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ