“Κακός βαθμός” στη Μέρκελ για την οικονομική πολιτική

“Κακός βαθμός” στη Μέρκελ για την οικονομική πολιτική

Στην έκθεσή των 400 σελίδων με τον τίτλο «Περισσότερη εμπιστοσύνη στις διαδικασίες της αγοράς», που δόθηκε πριν λίγο στα χέρια της καγκελαρίου Μέρκελ, η ανεξάρτητη ομάδα των κορυφαίων οικονομολόγων, η οποία παρέχει συμβουλές στη γερμανική κυβέρνηση, εμφανίζεται περισσότερο απαισιόδοξη από ό,τι η κυβέρνηση για τις προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας το 2015, ενώ καταλογίζει λάθη στην οικονομική πολιτική της.

Κατά τα άλλα η έκθεση θα μπορούσε να είναι και ένα «κατηγορητήριο» για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού υπό την Άνγκελα Μέρκελ κυρίως στο συνταξιοδοτικό και στο εργασιακό.

Οι οικονομολόγοι στηλιτεύουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης για συντάξεις στα 63 και στις μητέρες, που απέκτησαν παιδιά πριν το 1992, αλλά και την καθιέρωση κατώτατου ωρομισθίου, μέτρα που θα ισχύσουν από του χρόνου. Κυρίως ως προς τελευταίο μέτρο οι οικονομολόγοι το αποκαλούν «πείραμα με άγνωστη έκβαση», που θα επιβαρύνει άμεσα τις επιχειρήσεις με ενδεχόμενο το πάγωμα νέων επενδύσεων και κατά συνέπεια μείωση των ευκαιριών για εργασία σε άνεργους με μειωμένα προσόντα και νέους πρωτοαπασχολούμενους.

Σε ό,τι αφορά το πακέτο συνταξιοδότησης οι πέντε Σοφοί το χαρακτηρίζουν το πιο ακριβό σχέδιο στην ιστορία των συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας χωρίς πειστικά οικονομικά επιχειρήματα, που σε συνδυασμό με την γηράσκουσα γερμανική κοινωνία θα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα συνταξιοδοτικά ταμεία.

Πηγή: DW

 

Διαβάστε επίσης:

ΒΙΝΤΕΟ-O spiderman ζει στην Ινδία

ΒΙΝΤΕΟ-Γιατρός υπέστη καρδιακή προσβολή “στον αέρα”

LIVE-Η προσγείωση του “Ροζέτα” στον κομήτη

Exit mobile version