Και στρατιώτες στο “ροζ” σκάνδαλο

Ένδεκα Αμερικανοί στρατιώτες, εκτός από τους 11 πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, που είχαν επιφορτισθεί από το Πεντάγωνο να εξασφαλίσουν την προστασία του Αμερικανού προέδρου και αντιμετωπίζουν κατηγορίες στην ίδια υπόθεση, θεωρούνται ύποπτοι για εμπλοκή στο σκάνδαλο πορνείας στην Κολομβία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αμύνης.

«Οι έξι προέρχονται από τον Στρατό Ξηράς, δύο από τους Πεζοναύτες, δύο από το Πολεμικό Ναυτικό κι ένας από την Πολεμική Αεροπορία», τονίζει στην ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του στρατηγείου για την Λατινική Αμερική (Southcom) συνταγματάρχης Σκοτ Μάλκομ.

Οι οπλίτες αυτοί, που θεωρείται πως είχαν παραγγείλει υπηρεσίες από ιερόδουλες στην Καρθαγένη, στην Κολομβία, μαζί με τους πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, οι οποίοι έθεταν σε εφαρμογή το σχέδιο και τους μηχανισμούς προστασίας του Μπαράκ Ομπάμα, κατά τη διάρκεια της διαμονής του στην πόλη για τη Σύνοδο των Αμερικανικών Κρατών, επέστρεψαν στους στρατώνες τους στις ΗΠΑ.

Εντός των προσεχών ημερών θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή, στον οποίον οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αναθέσει να διαλευκάνει την υπόθεση και να προτείνει τις αρμόζουσες πειθαρχικές διώξεις και δικαστικές αγωγές εναντίον τους, τόνισε ο Μάλκομ.

Άλλοι ένδεκα πράκτορες ανακλήθηκαν στην Ουάσιγκτον πριν ακόμη ολοκληρωθεί η παραμονή του Ομπάμα στην Κολομβία. Οι πράκτορες αυτοί τελούν υπό διοικητική παύση και εναντίον τους έχει διαταχθεί έρευνα. Τρεις εξ αυτών έχουν παραιτηθεί. Ο σάλος που προκάλεσε η υπόθεση έφθασε μάλιστα να υποσκελίσει τα αποτελέσματα των εργασιών της Συνόδου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ