Καύσωνας στην Αριζόνα: Η καυτή άσφαλτος λιώνει και τα παπούτσια – Παθαίνουν εγκαύματα όσοι την αγγίζουν

Σε απίστευτα υψηλά επίπεδα κινούνται οι θερμοκρασίες στην Αριζόνα, σε σημείο που η άσφαλτος να λιώνει και να υφίστανται εγκαύματα όσοι την αγγίζουν, αν τύχει και πέσουν. Ο καύσωνα είναι αφόρητος τις τελευταίες είκοσι ημέρες και στο Φοίνιξ ο υδράργυρος έχει μείνει καθηλωμένος επάνω από τους 43 βαθμούς Κελσίου για 25 ημέρες.

Πρόκειται για εθνικό ρεκόρ στις ΗΠΑ, οι οποίες ζουν ένα από τα θερμά καλοκαίρια των τελευταίων ετών. Το έδαφος είναι τόσο θερμό ώστε έχουν αρχίσει να μεταφέρονται με εγκαύματα άνθρωποι που έπεσαν στην άσφαλτο ή σε τσιμεντένιες επιφάνειες. Τα αντικείμενα ή οι επιφάνειες μπορεί να φτάσουν και τους 100 βαθμούς.
Έρευνα του Πανεπιστημίου της Νεβάδα έχει δείξει ότι σε μια ημέρα με θερμοκρασία έως 44 βαθμούς Κελσίου, τα πεζοδρόμια που είναι άμεσα εκτεθειμένα μπορεί να έχουν σωρεύσει θερμοκρασία και να φτάνουν 63 βαθμούς Κελσίου.

Σε δηλώσεις του στο CNN γιατρός στο Κέντρο Εγκαυμάτων της Αριζόνα είπε ότι και τα 45 κρεβάτια του Κέντρου είναι κατειλημμένα και ότι το ένα τρίτο είναι ασθενείς που υπέστησαν εγκαύματα, όταν έπεσαν στο έδαφος. Πρόκειται για άτομα που έπεσαν στο έδαφος και δεν μπόρεσαν να σηκωθούν γρήγορα, κυρίως μικρά παιδιά και ηλικιωμένους.

Η Αριζόνα είναι έτσι κι αλλιώς ζεστή, ωστόσο η κατάσταση φέτος έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Είναι χαρακτηριστικό βίντεο που δείχνει  άνθρωπο να περπατά σε πεζοδρόμιο και να λιώνουν οι σόλες των παπουτσιών του.

 

@therealoscarmendez How hot is it where you live? #arizona #summer #hotweather #heatwave ♬ goofy music – Proxitimy

Μεταξύ των εγκαυματιών είναι χρήστες ναρκωτικών που έχασαν τις αισθήσεις τους και έμειναν στο πεζοδρόμιο. Είναι επίσης άνθρωποι που κάηκαν κατά λάθος, όταν ακούμπησαν μεταλικές επιφάνειες, όπως το αυτοκίνητό τους.

Σε ένα ακραίο περιστατικό, ένας 73χρονος που σε στάση λεωφορείου στο Λας Βέγκας, υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού όταν κάθισε για λίγο στο έδαφος. Το δέρμα του κάηκε μέσα από το τζιν του κάτι που ο ίδιος αντιλήφθηκε αργότερα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ