Ιταλία: Πιθανή η επανεκλογή του Ναπολιτάνο

Ιταλία: Πιθανή η επανεκλογή του Ναπολιτάνο

 

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ιταλική προεδρία της Δημοκρατίας αναφέρεται στις έντονες φήμες των τελευταίων ωρών σχετικά με επανεκλογή του προέδρου, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: “με αίτημα του Δημοκρατικού Κόμματος, του Λαού της Ελευθερίας και της Επιλογής πολιτών, εκφράσθηκε η πεποίθηση ότι μετά τη σοβαρή κατάσταση που προέκυψε είναι απόλυτα αναγκαίο και επείγον να μπορέσει το κοινοβούλιο να εκφραστεί με γνώμονα την εθνική ενότητα και ομοιογένεια μέσω της επανεκλογής του προέδρου Ναπολιτάνο”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην επόμενη ώρα ο πρόεδρος Ναπολιτάνο πρόκειται να κάνει γνωστό επισήμως αν δέχεται την πρόταση επανεκλογής την οποία επαναδιατύπωσαν σήμερα το πρωί ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο υπό παραίτηση προοδευτικός ηγέτης, Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

Σε περίπτωση θετικής απάντησης το κοινοβούλιο μπορεί να επανεκλέξει τον Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ήδη σήμερα το απόγευμα, κατά την ψηφοφορία που θα αρχίσει στις τρεις ώρα Ιταλίας, τέσσερις ώρα Ελλάδος.

Ο υποψήφιος των Πέντε Αστέρων, Στέφανο Ροντοτά, άφησε πάντως να διαρρεύσει ότι προς το παρόν δεν εννοεί να αποσυρθεί από την κούρσα για την προεδρία της Δημοκρατίας, και “ευχαρίστησε τους εκλέκτορες του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος που τον στηρίζουν, αναγνωρίζοντας την προοδευτική του ιδεολογική τοποθέτηση”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ