Ιταλία: Νέα «Πορεία προς την Ρώμη» σχεδιάζει εν μέσω αντιδράσεων η ακροδεξιά Forza Nuova – ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση ανήμερα της επετείου της «Πορείας προς τη Ρώμη» του φασίστα δικτάτορα Μπενίτο Μουσσολίνι στις 28 Oκτωβρίου θέλει να οργανώσει η ακροδεξιά πολιτική δύναμη Forza Nuova.

Η Forza Nuova (Νέα Δύναμη), η οποία δεν εκπροσωπείται στο κοινοβούλιο, έκανε γνωστό μέσω διαδικτύου ότι πρόκειται να οργανωθεί πορεία κατά του σχεδίου νόμου που θέλει να επιτρέψει την παροχή της ιταλικής υπηκοότητας στα παιδιά μεταναστών τα οποία γεννιούνται στην Ιταλία, αλλά και «για να σταματήσουν η βία και οι βιασμοί από μέρους των μεταναστών».

Στις 28 Οκτωβρίου του 1922, «η πορεία προς τη Ρώμη» των μελανοχιτώνων του φασισμού, είχε ως αποτέλεσμα (λόγω σιωπής και αδράνειας της ιταλικής βασιλείας) την κατάλυση της Δημοκρατίας και την άνοδο στην εξουσία του δικτάτορα Μπενίτο Μουσσολίνι.

Εντούτοις, σύμφωνα με τον ιταλικό τύπο, η νομαρχία της Ρώμης, η οποία έχει την ευθύνη για να επιτρέψει ή να απαγορεύσει την κινητοποίηση, δεν έχει λάβει ακόμη κανένα σχετικό αίτημα από την συγκριμένη νεοφασιστική πολιτική δύναμη.

Η δήμαρχος της Ρώμης Βιρτζίνια Ράτζι (του Κινήματος Πέντε Αστέρων) έγραψε στο Twitter ότι «η πορεία προς την Ρώμη δεν μπορεί και δεν πρέπει να επαναληφθεί».Πηγή: La Stampa, Corriere della Sera, Repubblica, Il Messaggero, ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ