Ιταλία: Η δεξιά Λέγκα έσπασε την παραδοσιακή σιωπή της παραμονής των εκλογών

   Με επίθεση στον βασικό της ιδεολογικό αντίπαλο το Δημοκρατικό Κόμμα, της κεντροαριστεράς, το δεξιό κόμμα της Λέγκας, στην Ιταλία, αποφάσισε να μην σεβαστεί την καθιερωμένη σιωπή της παραμονής των εκλογών. 

Και στην Ιταλία ισχύει ότι 24 ώρες πριν από την ψηφοφορία, τα κόμματα αποφεύγουν οποιαδήποτε δημόσια ανακοίνωση κυρίως προεκλογικής φύσεως.  Αυτή την παράδοση η δεξιά Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αποφάσισε να την «σπάσει» με μία ανακοίνωση καταπέλτης στο κεντροαριστερό κόμμα του Ενρίκο Λέτα. Στην ανακοίνωση αναφέρει:

«Η προεκλογική εκστρατεία της κεντροαριστεράς χαρακτηρίσθηκε από ψέματα, μίσος, θέληση να αυξηθούν οι φόροι και οι αποβιβάσεις μεταναστών», τόνισε η Λέγκα, σε ανάρτηση που έκανε στο  Instagram, και προσθέτει:

«Χθες το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα του Λέτα έκλεισε την εκστρατεία του με αποτυχημένη συγκέντρωση, στη πλατεία του Λαού της Ρώμης, μπροστά σε σημαία της Σοβιετικής Ένωσης. Επιτέλους, μια μικρή, μεγάλη αλήθεια: θυμίζει σε όλους ποιο κόμμα χρηματοδοτήθηκε με βαμμένα με αίμα, ρωσικά ρούβλια. Αύριο οι Ιταλοί θα επιλέξουν”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ