Ισχυρές ρωσικές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα

Ισχυρές ρωσικές δυνάμεις στα ουκρανικά σύνορα

Το Πεντάγωνο υποστήριξε σήμερα ότι η Ρωσία έχει συγκεντρώσει στα σύνορά της με την Ουκρανία στρατιώτες και εξοπλισμό “πολύ πιο ισχυρό απ’ ό,τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Περισσότεροι από 10.000 Ρώσοι στρατιώτες  έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων.”

“Το δυναμικό καταστροφής των ρωσικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος των συνόρων διαθέτουν είναι άνευ προηγουμένου”, δήλωσε ο συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

“Υπάρχουν χερσαία στρατεύματα, ισχυρή συγκέντρωση πυροβόλων, μια μεγαλύτερη συγκέντρωση αντιαεροπορικών συστημάτων, μια πιο μεγάλη συγκέντρωση ρουκετών”, συνέχισε ο Γουόρεν. “Ανησυχούμε έντονα”, κατέληξε.

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στην Ουαλία, έχει ως στόχο να στείλει ένα μήνυμα αποφασιστικότητας στη Ρωσία, την οποία η Δύση κατηγορεί ότι υποδαυλίζει τις εντάσεις στην ανατολική Ουκρανία. Νωρίτερα, στο περιθώριο της συνόδου, ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο είχε δηλώσει ότι αύριο Παρασκευή ενδέχεται να υπογραφεί μια συμφωνία εκεχειρίας με τους αντάρτες.

 

Διαβάστε επίσης

Αλλεπάλληλες εκρήξεις στη Μαριούπολη

Ο Κάμερον προειδοποιεί τη Μόσχα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ