Ιστορικό ρεκόρ αιτήσεων για θέσεις αστροναυτών

Ιστορικό ρεκόρ αιτήσεων για θέσεις αστροναυτών στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA) καταγράφηκε μέσα στους τελευταίους δύο περίπου μήνες καθώς 18.300 άτομα κατέθεσαν αίτηση για τις 8 θέσεις που άνοιξαν!

Συγκριτικά σημειώνεται από τους ανθρώπους της NASA πως μέχρι τώρα οι περισσότερες αιτήσεις ήταν για την κλάση αστροναυτών του 1978, που για 35 θέσεις έκαναν αίτηση 8.000 άτομα.

Όπως έγινε γνωστό, η NASA από τους 18.300 αιτούντες θα κάνει μια πρώτη διαλογή ούτως ώστε ο αριθμός να πέσει το μέγιστο στους 500 υποψηφίους. Αυτό θα γίνει με λέξεις-κλειδιά που θα αποτελούν τα κριτήρια τα οποία θα θέσει η Υπηρεσία, κι αυτό γιατί αίτηση μπορούσε να καταθέσει οποιοσδήποτε. Ανάλογα με το εάν υπάρχουν αρκετές αιτήσεις που ικανοποιούν τα κριτήρια της διαλογής, οι τελικές θέσεις υποψήφιων αστροναυτών υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν σε 14.

Οι επιτυχόντες

Σύμφωνα με τους ανθρώπους της NASA, συνήθως ο μέγιστος αριθμός που θα φτάσουν στη φάση της τελικής συνέντευξης δεν ξεπερνάει τους 120 ανθρώπους. Από αυτούς οι επιτυχόντες θα σταλούν στο Διαστημικό Κέντρο Τζόνσον του Χιούστον, όπου θα εκπαιδευτούν για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται μαθήματα χειρισμού των συστημάτων των διαστημοπλοίων και των διαφόρων τύπων σκαφών, μαθήματα διαστημικού περιπάτου και συνεργασίας μέσα σε ομάδα. Επιπλέον γίνονται μαθήματα ρωσικής γλώσσας και άλλων χρήσιμων δεξιοτήτων. Οι επιτυχόντες θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε πτήσεις με διαστημόπλοια της Boeing, της SpaceX, αλλά και με τους ρωσικούς πυραύλους Soyuz.

Ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων, εκτιμούν οι ειδικοί, είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων, όπως είναι τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των τελευταίων διαστημικών αποστολών, αλλά και η σχεδιαζόμενη αποστολή ανθρώπων στον Αρη μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως και να έχει πάντως, οι επιτυχόντες αυτού του διαγωνισμού θα αναλάβουν ενεργό δράση το νωρίτερο το 2020, ενώ η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Κόκκινο Πλανήτη εκτιμάται από τη NASA ότι θα γίνει πραγματικότητα μέσα στη δεκαετία του 2030.

Πηγή: Έθνος

 

Δείτε επίσης:

Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει με τον ταχύτερο αριθμό των τελευταίων 2.800 ετών

Αστροναύτες άκουσαν περίεργη μουσική στη Σελήνη – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ