Ισραηλινοί σκότωσαν 15χρονο

Ισραηλινοί σκότωσαν 15χρονο

Ένας 15χρονος Παλαιστίνιος σκοτώθηκε σήμερα το πρωί από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στο ισραηλινό τείχος που χωρίζει το Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά Εδάφη στην περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

“Ο Γιούσεφ Σάμι Σαουάμρεχ σκοτώθηκε από τον ισραηλινό στρατό κοντά στο τείχος διαχωρισμού, κοντά στο χωριό Αλ-Ραμάντιν, νοτίως της Χεβρώνας”, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι “τρεις ύποπτοι είχαν προκαλέσει δολιοφθορά στο τείχος ασφαλείας”, στην περιοχή της Χεβρώνας, τοποθετώντας ωστόσο το περιστατικό σε βορειότερο σημείο.

Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να τους κρατήσουν μακριά πριν “πριν πυροβολήσουν στα πόδια τον κύριο υποκινητή”, πρόσθεσε η εκπρόσωπος διευκρινίζοντας ότι ο άνδρας “μεταφέρθηκε σε ισραηλινό νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του”.

Η ημιερημική περιοχή της νότιας Δυτικής Όχθης είναι ένα αδύναμο σημείο του ισραηλινού τείχους το οποίο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί, μέσω του οποίου παράνομοι εργάτες από τα παλαιστινιακά εδάφη προσπαθούν συχνά να περάσουν στο Ισραήλ.

Η ανέγερση του τείχους μήκους περίπου 712 χλμ., το οποίο οι Ισραηλινοί ονομάζουν “τείχος ασφαλείας” και οι Παλαιστίνιοι “τείχος του Απαρτχάιντ” άρχισε το 2002 και ύστερα από ένα κύμα παλαιστινιακών επιθέσεων.

Η κατασκευή του έχει ολοκληρωθεί κατά τα δύο τρία. Το τείχος βρίσκεται στο 85% της Δυτικής Όχθης, απομονώνοντας το 9,4% των Παλαιστινιακών Εδαφών συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) έκρινε στις 9 Ιουλίου του 2004 παράνομη την κατασκευή του και ζήτησε την κατεδάφισή του, όπως και η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ