Ισραηλινά τανκς εισήλθαν στο κέντρο της Ράφα

Ισραηλινά τανκς έφτασαν την Τρίτη (28/5) στο κέντρο της Ράφα, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες στο Reuters, τρεις εβδομάδες μετά την χερσαία επιχείρηση στη νότια πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Τα τανκς εντοπίστηκαν κοντά στο τζαμί Al-Awda, ένα κεντρικό ορόσημο της πόλης. Ο ισραηλινός στρατός δεν σχολίασε αμέσως τις πληροφορίες, αναφέροντας ότι θα εκδώσει αργότερα δήλωση αναφορικά με την επιχείρηση στη Ράφα.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, το Ισραήλ χτύπησε την Ράφα με αεροπορικές επιδρομές και πυρά από τανκς, παρά την διεθνή καταδίκη της επίθεσης που προκάλεσε πυρκαγιά σε καταυλισμό με εκτοπισμένους και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 45 άνθρωποι.

Τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε επιδρομές τη νύχτα, δήλωσαν αξιωματούχοι στον θύλακα που διαχειρίζονται μαχητές της Χαμάς. Ισραηλινά τανκς κατευθύνθηκαν προς τις δυτικές γειτονιές σε μια από τις χειρότερες νύχτες βομβαρδισμών, που αναφέρθηκαν από τους κατοίκους.

Νωρίτερα, ισραηλινά άρματα μάχης είχαν ερευνήσει τα περίχωρα της Ράφα, κοντά στο σημείο διέλευσης από τη Γάζα στην Αίγυπτο, και εισήλθαν σε ορισμένες από τις ανατολικές συνοικίες της, είπαν οι κάτοικοι, αλλά δεν είχαν εισέλθει ακόμη στην πόλη.

«Βολίδες τανκ πέφτουν παντού στο Τελ Αλ-Σουλτάν. Πολλές οικογένειες έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στη δυτική Ράφα κάτω από πυρά όλη τη νύχτα», είπε ένας κάτοικος στο Reuters.

Η μικρή πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας είχε φιλοξενήσει περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ