Ισραήλ: Ξεκίνησε η πέμπτη απελευθέρωση ομήρων – Η Χαμάς παρέδωσε 10 Ισραηλινούς στον Ερυθρό Σταυρό

Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία μεταφοράς των 10 ομήρων που απελευθερώνονται σήμερα (28/11) από τη Χαμάς αναφέρουν ισραηλινά ΜΜΕ. Πρόκειται για την πέμπτη ομάδα ομήρων που απελευθερώνεται.

Η Wall Street Journal επικαλείται αιγυπτιακές πηγές που αναφέρουν ότι η Χαμάς έχει αρχίσει να παραδίδει τους ομήρους στον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό.

Σύμφωνα με το Channel 13, οι όμηροι που απελευθερώνονται θα μπορούσαν να βρεθούν στα χέρια των Ισραηλινών εντός μιας ώρας ενώ σύμφωνα με τη Ηaaretz.com φαίνεται πως οι οικογένειες των ομήρων που απελευθερώθηκαν έχουν ενημερωθεί ώστε να μεταβούν στα νοσοκομεία που θα μεταφερθούν οι οικείοι τους.

Παράλληλα, η Διεύθυνση Φυλακών της Παλαιστίνης δημοσίευσε τα ονόματα 15 γυναικών και 15 ανηλίκων που πρόκειται να ακολουθήσουν το αντίθετο δρομολόγιο, στο πλαίσιο της συμφωνίας με το Ισραήλ.

Μία από τις κρατούμενες που αναμένεται να απελευθερωθεί είναι η Marwat al-Azza, μια δημοσιογράφος που ζει στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, η οποία μόλις χθες (27/11) παραπέμφθηκε σε δίκη για τις δηλώσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την 7η Οκτωβρίου. Η Marwat al-Azza, η οποία συνεργαζόταν, μεταξύ άλλων, με το αμερικανικό δίκτυο NBC, κατηγορήθηκε για υποκίνηση τρομοκρατίας και επίδειξη ταύτισης με τρομοκρατική οργάνωση. Ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει γυναίκες κρατούμενες με ισραηλινή υπηκοότητα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ