Ισραήλ: Συναγερμός για χτύπημα του Ιράν – Ηχούν οι σειρήνες στην Γαλιλαία

Οι σειρήνες ηχούν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τoυς Times of Israel, ενώ σύμφωνα με το BBC ο Λευκός Οίκος προειδοποίησε το Ισραήλ ότι επίκειται η ιρανική επίθεση.

Σύμφωνα με το ισραηλινό ΜΜΕ οι σειρήνες ηχούν σε όλη την Γαλιλαία. Οι χρήστες στο X αναφέρουν ότι στην πόλη Panhandle της Γαλιλαίας, έχει ενεργοποιηθεί ο «σιδερένιος θόλος» το σύστημα του οποίου αποκρούει πυραυλικές επιθέσεις.

 

Ένα χτύπημα από το Ιράν στο Ισραήλ αποτελεί “πραγματική και αξιόπιστη” απειλή, δήλωσε ο Λευκός Οίκος, καθώς αυξάνονται οι φόβοι για επικείμενη επίθεση από την Τεχεράνη.  Οι εντάσεις είναι υψηλές λόγω της πιθανότητας το Ιράν να προβεί σε αντίποινα για την αεροπορική επιδρομή που σκότωσε ανώτερους Ιρανούς διοικητές πριν από σχεδόν δύο εβδομάδες.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν δηλώσει στο CBS News, τον αμερικανικό εταίρο του BBC, ότι μια μεγάλη επίθεση στο Ισραήλ θα μπορούσε να συμβεί άμεσα.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι είναι έτοιμο “αμυντικά και επιθετικά”.

“Δεν μπορώ να μιλήσω για το μέγεθος, την κλίμακα, την έκταση της επίθεσης αυτής που μπορεί να μοιάζει”, δήλωσε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Κίρμπι. Πρόσθεσε όμως ότι η ιρανική απειλή είναι “βιώσιμη”, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον “το παρακολουθεί πολύ, πολύ στενά”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ