Ισραήλ: Επεισόδιο με Ευρωπαίους πρεσβευτές – Τους επέπληξε Ισραηλινός αξιωματούχος

Ο Ισραηλινός απόστρατος στρατηγός, Γκαλ Χιρς, που διορίστηκε πρόσφατα συντονιστής του Ισραήλ για τους ομήρους και τους αγνοούμενους από τις αιματηρές επιθέσεις της Χαμάς, έβαλε τις φωνές σε πρεσβευτές των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε μια συνάντηση που έγινε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, λόγω των υποστήριξης ευρωπαϊκών κυβερνήσεων στις διαδικασίες που απορρέουν από τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz.

Ισραήλ: 100.000 πολίτες έχουν υποβάλει αιτήσεις για άδεια οπλοκατοχής από την έναρξη του πολέμου

Ο Χιρς χρησιμοποίησε την ευκαιρία της συνάντησης αυτής για να κάνει «πολιτική διάλεξη» για τις ισραηλο-παλαιστινιακές σχέσεις τις τελευταίες δεκαετίες, επικρίνοντας την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι υποστηρίζει την ειρηνευτική διαδικασία και ότι ασκεί πιέσεις στο Ισραήλ να επιδείξει αυτοσυγκράτηση απέναντι στους Παλαιστίνιους, ανέφεραν πρεσβευτές που ήταν παρόντες στη συνάντηση, σύμφωνα με την Haaretz.

«Αντί να μας ρωτήσει πώς μπορούμε να βοηθήσουμε για την απελευθέρωση ομήρων, ήρθε να μας επιπλήξει για μια συμφωνία που υπογράφτηκε όταν κανείς από εμάς δεν ήταν στη διπλωματική υπηρεσία», τόνισε ένας από τους Ευρωπαίους πρεσβευτές.

Ισραήλ: Θα υπάρξουν τρεις φάσεις στον πόλεμο με την Χαμάς, λέει ο υπουργός Άμυνας – Τα σχέδια και στόχοι του

«Δεν υπάρχει σχεδόν καμία χώρα στην Ευρώπη που να μην προσπαθεί να βοηθήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στο ζήτημα των ομήρων», τόνισε ένας άλλος πρεσβευτής.

«Πολλοί από εμάς είμαστε σε συνεχή επαφή με οικογένειες ομήρων που έχουν διπλή υπηκοότητα. Θέλουμε να βοηθήσουμε και δεν χρειαζόμαστε πολιτικές διαλέξεις», τόνισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ