Ισραήλ: Δύο τραυματίες από πυροβολισμούς στην Ανατολική Ιερουσαλήμ

Δύο Ισραηλινοί πυροβολήθηκαν και τραυματίστηκαν σε τρομοκρατική επίθεση, όπως την χαρακτηρίζουν οι αρχές, στη συνοικία Σέιχ Τζάρρα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ το πρωί της Τρίτης.

Τα δύο θύματα, ηλικίας 50 και 48 ετών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό στην Ιερουσαλήμ αναζητώντας τον δράστη. Η Magen David Adom, το αντίστοιχο του ισραηλινού Ερυθρού Σταυρού, ανακοίνωσε ότι οι τραυματίες, δύο άνδρες, εξακολούθησαν να οδηγούν το αυτοκίνητό τους αφού δέχθηκαν επίθεση λίγο πριν τις 07:10 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Σέιχ Τζάρα, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η επίθεση εξαπολύθηκε τις τελευταίες ημέρες του ιερού για τους μουσουλμάνους μήνα του Ραμαζανιού και την ώρα που το Ισραήλ τιμά το Ολοκαύτωμα. Το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στον τάφο του Συμεών του Δίκαιου, χώρο προσκυνήματος για τους υπερορθόδοξους Εβραίους.

Η αστυνομία επεσήμανε ότι εντόπισε το όπλο του δράστη, ένα πολυβόλο τύπου Carlo, το οποίο κατασκευάζουν ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Δυτική Όχθη.

Δημοσιογράφος του AFP είδε αστυνομικούς να εισέρχονται στο σπίτι οικογένειας Παλαιστινίων, το οποίο είχαν περικυκλώσει οι δυνάμεις ασφαλείας, ενώ ένα drone πετούσε από πάνω του.

Το νοσοκομείο Hadassah της Ιερουσαλήμ ανακοίνωσε ότι διακομίστηκε εκεί ο ένας από τους δύο τραυματίες, ένας 48χρονος άνδρας, ενώ ο άλλος, που είναι περίπου 50 ετών, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Shaare.

Σύμφωνα με πηγές από τα δύο νοσοκομεία, κανένας από τους δύο δεν είναι σοβαρά τραυματισμένος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ