Ισραήλ-Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την ασφάλεια των ξένων δημοσιογράφων

Ισραήλ-Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για την ασφάλεια των ξένων δημοσιογράφων

Το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης (GPO) προειδοποίησε χθες Σάββατο τους ξένους δημοσιογράφους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια τους και ενώ οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από προχτές τη χερσαία επίθεσή τους εναντίον παλαιστινίων μαχητών.

«Η Γάζα και η γύρω περιοχή είναι ένα πεδίο μάχης. Η κάλυψη των εχθροπραξιών εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή των δημοσιογράφων» ανέφερε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. «Το Ισραήλ δεν είναι με κανένα τρόπο υπεύθυνο για τον τραυματισμό ή οποιαδήποτε ζημιά μπορεί να προκύψει ως αποτέλεσμα της παρουσίας τους σε αυτούς τους τομείς» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

Το Γραφείο Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης που παρέχει διαπιστεύσεις σε δημοσιογράφους στο Ισραήλ πολλοί από τους οποίους καλύπτουν και τα γεγονότα στα παλαιστινιακά εδάφη, κατηγορεί την ισλαμιστική οργάνωση . Χαμάς ότι χρησιμοποιούσε δημοσιογράφους ως ανθρώπινες ασπίδες και ενημέρωσε τους εκπροσώπους του τύπου να λαμβάνουν «κάθε δυνατή προφύλαξη».

Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επίθεση στη Γάζα από την Πέμπτη το βράδυ καθώς τα αεροπορικά και ναυτικά πλήγματα των προηγούμενων ημερών απέτυχαν να σταματήσουν την εκτόξευση ρουκετών από το παλαιστινιακό έδαφος. Αξιωματούχοι στη Γάζα, έχουν αναφέρει ότι τουλάχιστον 335 παλαιστίνιοι, πολλοί εκ των οποίων άμαχοι, έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια της 12ημερης σύγκρουσης.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι έχει πλήξει πάνω από 2.300 στόχους στον πυκνοκατοικημένο παλαιστινιακό θύλακα της Λωρίδας της Γάζας και ότι περισσότερες από 1.663 ρουκέτες που έχουν εκτοξεύσει παλαιστίνοι μαχητές έπεσαν στο έδαφός του Ισραήλ. Μόνο το Σάββατο οι μαχητές της Χαμάς εκτόξευσαν προς το Ισραήλ 90 ρουκέτες όπως ανακοίνωσε ο στρατός επιβεβαιώνοντας το θάνατο τριών ισραηλινών στρατιωτών και δύο αμάχων.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ