Ισραήλ: «Αν μας επιτεθεί η Χεζμπολάχ, θα εξαφανίσουμε το Ιράν από προσώπου γης» απειλεί Ισραηλινός υπουργός

Ώρα μηδέν στην Μέση Ανατολή. Ο πόλεμος συνεχίζεται για 16η μέρα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ, μέσω υπουργού του, υπόσχεται να κόψει «το κεφάλι του φιδιού» και να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν, εάν η σιιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που υποστηρίζεται από την Τεχεράνη, συμμετάσχει στον πόλεμο.

Σε συνέντευξή του στη DailyMail, ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ, Nir Barkat, προειδοποίησε ότι οι Αγιατολάχ του Ιράν θα «εξαφανιστούν από προσώπου γης» εάν η Χεζμπολάχ επιτεθεί στο Ισραήλ.

Σε μια ευθεία απειλή για να αποτρέψει την Τεχεράνη από περαιτέρω παρέμβαση, ο κNir Barkat προειδοποίησε ότι το Ισραήλ όχι μόνο θα «εξοντώσει τη Χεζμπολάχ», αν αντιληφθεί ότι η σιιιτική οργάνωση «ανοίξει» μέτωπο με το Ισραήλ στον Βοορά, αλλά «θα βάλουμε πραγματικά στο στόχαστρο το Ιράν». «Το σχέδιο του Ιράν είναι να επιτεθεί στο Ισραήλ σε όλα τα μέτωπα. Αν διαπιστώσουμε ότι σκοπεύουν να στοχεύσουν το Ισραήλ, δεν θα ανταποδώσουμε μόνο σε αυτά τα μέτωπα, αλλά θα πάμε στο κεφάλι του φιδιού, που είναι το Ιράν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Οι Αγιατολάχ στο Ιράν δεν πρόκειται να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια, θα φροντίσουμε να πληρώσουν βαρύ τίμημα αν, Θεός φυλάξοι, ανοίξουν το βόρειο μέτωπο. Ο Λίβανος και η Χεζμπολάχ θα πληρώσουν βαρύ τίμημα, παρόμοιο με αυτό που θα πληρώσει η Χαμάς. Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Το πολύ σαφές μήνυμα είναι ότι θα κυνηγήσουμε και τους επικεφαλής του Ιράν. Πότε θα το κάνουμε αυτό; Όταν το αποφασίσουμε. Το Ισραήλ έχει ένα πολύ σαφές μήνυμα προς τους εχθρούς μας. Τους λέμε, κοιτάξτε τι συμβαίνει στη Γάζα – θα έχετε την ίδια μεταχείριση αν μας επιτεθείτε. Θα σας εξαφανίσουμε από προσώπου γης» συμπλήρωσε ο υπουργός Οικονομίας του Ισραήλ

Σφοδροί βομβαρδισμοί από τα μαχητικά του Ισραήλ – «Φύγετε αλλιώς θα θεωρηθείτε συνεργοί των τρομοκρατών»

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι έλαβαν νέες προειδοποιήσεις από τον στρατό του Ισραήλ να απομακρυνθούν από το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προς το νότιο, με την προσθετή προειδοποίηση ότι αν δεν το πράξουν, ενδέχεται να θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατικής οργάνωσης».

Το μήνυμα αυτό μεταδόθηκε με φυλλάδια τα οποία έφεραν το όνομα και τον λογότυπο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων και εστάλη μέσω ηχητικών μηνυμάτων στα κινητά τηλέφωνα των ανθρώπων στη Γάζα.

«Επείγουσα προειδοποίηση προς τους κατοίκους της Γάζας. Η παρουσία σας βόρεια της Γουάντι Γάζα θέτει τη ζωή σας σε κίνδυνο. Όποιος επιλέξει να μην φύγει από τη βόρεια Γάζα (προς τις περιοχές) νότια της Γουάντι Γάζα ενδέχεται να ταυτοποιηθεί ως συνεργός τρομοκρατικής οργάνωσης», αναφέρει το φυλλάδιο.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει συνεχώς τον παλαιστινιακό θύλακα μετά την επίθεση της Χαμάς, στις 7 Οκτωβρίου, ενώ έχει συγκεντρώσει στρατεύματα και εξοπλισμό κοντά στα σύνορα με τη Γάζα ενόψει χερσαίας επιχείρησης εκεί.

Οι ισραηλινές αρχές έχουν ήδη προειδοποιήσει τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο, αν και οι Παλαιστίνιοι δήλωσαν ότι μέχρι τώρα δεν είχαν ενημερωθεί ότι θα θεωρηθούν υποστηρικτές «τρομοκρατών», αν δεν το πράξουν. Εξάλλου εξήγησαν ότι το ταξίδι προς νότο εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο εν μέσω αεροπορικών βομβαρδισμών, ενώ πρόσθεσαν ότι από τις ισραηλινές επιδρομές έχουν πληγεί και περιοχές στο νότιο τμήμα του θύλακα.

Στη χθεσινή του ανακοίνωση ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι «αυξάνουμε τα χτυπήματα για να ελαχιστοποιήσουμε τον κίνδυνο για τα στρατεύματά μας ενόψει της επόμενης φάσης»

Το Ισραήλ εκκενώνει 14 περιοχές κοντά στα σύνορα με το Λίβανο – Κατηγορεί τη Χεζμπολάχ ότι «σέρνει τον Λίβανο στον πόλεμο»

Οι αρχές του Ισραήλ πρόσθεσαν 14 κοινότητες στο σχέδιο εκκένωσης του βόρειου τμήματος της χώρας, σύμφωνα με σημερινή κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας και του στρατού.

Οι κοινότητες που περιλαμβάνονται στο σχέδιο, που έχει την έγκριση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, βρίσκονται κοντά στη μεθόριο με τη Συρία και τον Λίβανο.

«Η Χεζμπολάχ επιτίθεται και σέρνει τον Λίβανο σε έναν πόλεμο από τον οποίο δεν θα έχει κανένα όφελος, αλλά από τον οποίο κινδυνεύει να χάσει πολλά», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Τζόναθαν Κόρνικους σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X.

Η ένταση στη μεθόριο μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου οξύνθηκε περαιτέρω χθες Σάββατο μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν, στη διάρκεια των οποίων σκοτώθηκαν έξι μαχητές της Χεζμπολάχ.

Ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ έκανε λόγο από την πλευρά του για τον θάνατο ενός μέλους του.

Από την ισραηλινή πλευρά, ο στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων σοβαρά. Εξάλλου δύο Ταϊλανδοί εργάτες γης επίσης τραυματίστηκαν.

«Το κράτος του Λιβάνου είναι πραγματικά έτοιμο να διακινδυνεύσει ό,τι έχει απομείνει από τη λιβανέζικη ευημερία και κυριαρχία προς όφελος τρομοκρατών της Γάζας, του Ισλαμικού Κράτους της Γάζας;», διερωτήθηκε ο Κόνρικους.

«Είναι ένα ερώτημα το οποίο πρέπει να θέσουν οι λιβανέζικες αρχές και στο οποίο πρέπει να απαντήσουν», πρόσθεσε.

212 άνθρωποι κρατούνται όμηροι στη Γάζα

Το Ισραήλ έχει επιβεβαιώσει ότι 212 άνθρωποι κρατούνται όμηροι στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, ενώ πρόσθεσε ότι από τα ισραηλινά πλήγματα στη διάρκεια της νύκτας σκοτώθηκαν δεκάδες Παλαιστίνιοι μαχητές, περιλαμβανομένου του αναπληρωτή επικεφαλής των δυνάμεων εκτόξευσης ρουκετών της Χαμάς.

Στο βόρειο μέτωπο, το Ισραήλ επιτίθεται σε μαχητές που προσπαθούν να εκτοξεύσουν πυραύλους από τον Λίβανο και έπληξε θέση στο λιβανέζικο έδαφος από την οποία εκτοξεύθηκε πύραυλος εναντίον ισραηλινού αεροσκάφους, πρόσθεσε ο Χαγκάρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ