Ισπανία: Πυροβόλησαν στο πρόσωπο πολιτικό στο κέντρο της Μαδρίτης

Ο βετεράνος Ισπανός συντηρητικός πολιτικός Αλεχάντρο Βιντάλ-Κουάντρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μαδρίτης, ύστερα από πυροβολισμό που δέχτηκε σε δρόμο της πρωτεύουσας της Ισπανίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία την Πέμπτη.

Η αστυνομία είπε ότι πυροβολήθηκε στο πρόσωπο σε κεντρικό δρόμο γύρω στη 1:30 μ.μ. τοπική ώρα και είχε τις αισθήσεις του, όταν μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το Associated Press.

Ο 78χρονος Αλεχάντρο Βιντάλ-Κουάντρας ήταν επί μακρόν μέλος του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας, ο περιφερειακός ηγέτης του στην Καταλονία και μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού αποχωρήσει για να βοηθήσει στην ίδρυση του ακροδεξιού κόμματος Vox. Αποχώρησε από το Vox, μετά την αποτυχημένη προσπάθειά του να κερδίσει μια θέση Ευρωπαίου βουλευτή το 2014.

Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση πυροβολισμού του Βιντάλ-Κουάντρας. Ο πρόεδρος του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, δήλωσε πως πιστεύει ότι η ζωή του 78χρονου δεν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. «Δόξα τω Θεώ φαίνεται ότι ο Αλεχάντρο Βιντάλ-Κουάντρας είναι εκτός κινδύνου», είπε χαρακτηριστικά ο Αμπασκάλ.

Ο πρόεδρος του Λαϊκού Κόμματος εξέφρασε την λύπη του για τον πυροβολισμό του Βιντάλ-Κουάντρας και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ