Ισπανία: Μαίνονται οι πυρκαγιές στην Ανδαλουσία για πέμπτη μέρα

Άλλες δύο πόλεις εκκενώθηκαν στην Ανδαλουσία, στην Ισπανία, καθώς μαίνονται για πέμπτη ημέρα οι δασικές πυρκαγιές στην Κόστα ντελ Σολ.

Οι φωτιές ενισχύθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους και από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

 

Περισσότεροι από 1.000 κάτοικοι των περιοχών απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους ενώ ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του από την Τετάρτη που ξέσπασαν στην ορεινή περιοχή Σιέρα Μπερμέχα πάνω από την Εστεπόνα,θέρετρο της Μεσογείου που επιλέγουν κυρίως Bρετανοί τουρίστες και συνταξιούχοι.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών διέταξαν την “προληπτική εκκένωση” των πόλεων Χουμπρίκε με πληθυσμό πάνω από 500 κατοίκους και της πόλης Γκεναλγκουαθίλ με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκους, οι οποίοι χθες ήταν περιορισμένοι μέσα στα σπίτια τους εξαιτίας του καπνού που υπήρχε στην περιοχή.

Η Κάρμεν Κρέσπο, τοπική αξιωματούχος αρμόδια για το περιβάλλον στην Ανδαλουσία, δήλωσε την Παρασκευή ότι η φωτιά φαίνεται ότι ήταν έργο εμπρηστών και ότι οι αρχές εργάζονται για να αποκαλυφθούν περισσότερες πληροφορίες.

Οι φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες του twitter δείχνουν τις πύρινες γλώσσες να κατακαίνε τα πάντα στο πέρασμά τους.

 

Πηγή φωτό: El Pais

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ