Ισπανία: Διαδηλώσεις “αξιοπρέπειας” κατά της λιτότητας – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στη Μαδρίτη σε “πορείες για την αξιοπρέπεια” για να καταγγείλουν τα αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας, μία ημέρα πριν από τις τοπικές εκλογές στην Ανδαλουσία, που θεωρούνται τεστ για την έκφραση του κύματος της δυσαρέσκειας στην Ισπανία, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

“Ψωμί, δουλειά, στέγη και αξιοπρέπεια”, έγραφε το πανό που προπορευόταν σε μία από τις πορείες, στην λεωφόρο Αλφόνσο XII, δίπλα στο πάρκο Ρετίρο.

Οι διαδηλωτές που κατήγγειλαν τα αποτελέσματα της πολιτικής της λιτότητας που έφερε περικοπές στους τομείς της εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας , στα κοινωνικά επιδόματα, κατευθύνθηκαν από διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας στην πλατεία ντε Κολόν στο κέντρο της πόλης.

Πολλοί έφθασαν στη Μαδρίτη με τα πόδια έπειτα από πορεία πολλών ημερών, άλλοι με λεωφορεία από άλλες περιοχές της Ισπανίας. Κρατούσαν τις κόκκινες-κίτρινες-μωβ σημαίες των Δημοκρατικών στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, της Ανδαλουσίας, των συνδικάτων, των κομμάτων της αριστεράς, της Χιλής με μία εικόνα του Τσε Γκεβάρα.

Δείτε το βίντεο στο RT

Διαβάστε επίσης:

«Πορείες αξιοπρέπειας» στη Μαδρίτη

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.