Ισόβια στην υπόθεση του “American Sniper” – ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ

Ισόβια χωρίς αναστολή ήταν η καταδικαστική απόφαση των ενόρκων στο δικαστήριο του Τέξας, πριν από λίγο, για τον 27χρονο πεζοναύτη Έντι Ρέι Ράουθ, ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ τον 38χρονο Κρις Κάιλ, η αυτοβιογραφία του οποίου έγινε μπεστ σέλλερ και ενέπνευσε την ταινία του Κλιντ Ίστγουντ «American Sniper», με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, μεταδίδουν CNN και Reuters.

Η δολοφονία του Κάιλ και ενός 35χρονου φίλου του έγινε στο σκοπευτήριο που είχαν βρεθεί οι τρεις τους, στις 2 Φεβρουαρίου του 2013. .

Κανείς δεν αμφισβητoύσε το γεγονός ότι o Ράουθ πυροβόλησε και σκότωσε τους δυο άνδρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης υποστήριξαν ότι ο Ράουθ δεν είχε σώας τας φρένας και ότι ο πελάτης τους υποφέρει από μετατραυματικό στρες από αυτά που βίωσε στα πεδία των μαχών. Οι εισαγγελείς απέρριψαν οριστικά αυτό τον ισχυρισμό, αναφέρει το CNN – BINTEO.

«Κυρίες και κύριοι, αυτό δεν είναι παράνοια. Είναι μόνο φόνος εν ψυχρώ και εκ προ μελέτης. Είναι ένοχος. Ο κατηγορούμενος δεν είναι με κανένα τρόπο παράφρων», δήλωσε ο δικηγόρος Jane Starnes στο τέλος της δικής του ομιλίας. Ισχυρίστηκε ότι ο Ράουθ ήξερε τη διαφορά μεταξύ σωστού και λάθους.

Ο πολλάκις παρασημοφορημένος πεζοναύτης Κ. Κάιλ και συγγραφέας του αυτοβιογραφικού βιβλίου «Αmerican Sniper» κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε σκοτώσει 160, με χειρουργική ακρίβεια, ενώ ο πραγματικός αριθμός ενδέχεται να ξεπερνά τους 250. Για τους Αμερικανούς είναι ήρωας, για τους εχθρούς του στο μέτωπο του πολέμου στο Ιράκ ήταν ο «δαίμονας του Ραμάντι», επικηρυγμένος για 80.000 δολάρια.

Δείτε εδώ το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ