Ισόβια σε άνδρα που σκότωσε το γιο της φίλης του πριν από 49 χρόνια – ΦΩΤΟ

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας άνδρας στη Βρετανία ο οποίος πριν από 49 ολόκληρα χρόνια δολοφόνησε τον μόλις 19 μηνών γιο της συντρόφου του.

Ο μικρός Πολ Μπουθ υπέκυψε λόγω σοβαρών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων το 1968. Ο πατριός του, Ντέιβιντ Ντίαρλαβ, 71 ετών σήμερα, είχε ισχυριστεί ότι το παιδί έπεσε από το κρεβάτι του και χτύπησε στο κεφάλι.

Ωστόσο, πολλές δεκαετίες μετά, ο αδελφός του Πολ, Πίτερ Μπουθ ο οποίος τότε ήταν μόλις τριών ετών, θυμήθηκε ότι είχε δει τον πατριό του να χτυπάει το κεφάλι του αδελφού του στο τζάκι.

Η μαρτυρία αυτή του Πίτερ οδήγησε το 2015 στη σύλληψη του 71χρονου Ντίαρλαβ και στην άσκηση δίωξης εις βάρος του για ανθρωποκτονία, ενώ επιβεβαιώθηκε και από τον ιατροδικαστή ο οποίος εντόπισε εκχυμώσεις στο σώμα του θύματος, ιδίως στους αστραγάλους.

Μισό αιώνα μετά τον θάνατο του Πολ, ο Ντίαρλαβ, που ποτέ δεν παραδέχτηκε την ενοχή του, καταδικάστηκε την Παρασκευή σε ισόβια.

“Σήμερα ο Πολ θα ήταν ολόκληρος άνδρας, αναμφίβολα θα είχε παντρευτεί και μάλλον θα είχε αποκτήσει παιδιά. Όμως δυστυχώς ο Πολ δεν μπόρεσε να ζήσει τη ζωή του εξαιτίας της βάρβαρης πράξης του Ντέιβιντ Ντίαρλαβ, ενός άνδρα που υποτίθεται ότι τον φρόντιζε και τον πρόσεχε” ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένεια Μπουθ.

Εξερχόμενος από το δικαστήριο ο αστυνομικός επιθεωρητής Μαρκ Ντίμελοου επαίνεσε την οικογένεια του Πολ και τους μάρτυρες, χαιρετίζοντας “το θάρρος που επέδειξαν ξαναζώντας τα ίδια γεγονότα 50 χρόνια μετά”.

Για την ιστορία, ο κατηγορούμενος είχε χώρισε από τη μητέρα των παιδιών, η οποία έχει πεθάνει, δύο χρόνια μετά την τραγωδία. Αργότερα παντρεύτηκε και απέκτησε δύο κόρες.

Πηγή πληροφοριών: Daily Mail, The Sun

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ