Ισλαμιστές δολοφόνοι του ISIS ζητούν δίκαιη δίκη – Τι είπε ο ελληνοκυπριακής καταγωγής δήμιος

Δύο από τους πιο διαβόητους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Alexanda Kotey και ο El Shafee Elsheikh, μίλησαν για την τρομοκρατική οργάνωση μέσα από τις φυλακές όπου κρατούνται στη βόρεια Συρία.

Σε συνέντευξή τους στο CNN, οι δύο ισλαμιστές δολοφόνοι, μέλη της τετραμελούς ομάδας Βρετανών δημίων του ISIS με το προσωνύμιο Beatles αρχηγός της οποία ήταν ο διαβόητος Τζιχάντι Τζον δήλωσαν ότι επιθυμούν μια… δίκαιη δίκη. “Δεν είμαι δημοκρατικός άνθρωπος, αλλά υπόκειμαι σε δημοκρατικό νόμο”, είπε μεταξύ άλλων ο El Shafee Elsheikh για να στηρίξει το αίτημα του. Ενώ, ο Alexanda Kotey ανέφερε ότι θα επιθυμούσε να δικαστεί στη Βρετανία λέγοντας : “Η εμπειρία μου λέει ότι οι Βρετανοί δικαστές είναι αρκετά δίκαιοι” και πρόσθεσε: “Μου έχει λείψει το ψάρι με τις τηγανητές πατάτες και τα αβγά”.

Ο El Shafee Elsheikh, που έφτασε στο Χαλέπι το 2012, ανέφερε ότι βίωσε τραυματικές εμπειρίες στη Συρία. Και οι δύο άνδρες κατηγόρησαν τη βία του καθεστώτος Άσαντ εις βάρος των πολιτών και ισχυρίστηκαν ότι αυτό ήταν το κίνητρο για τον μετέπειτα ρόλο τους στο Ισλαμικό Κράτος.

“Ήρθα στη Συρία και είχα αρχές και αξίες. Δεν ήρθα εδώ επειδή αγαπούσα τον θάνατο, ή για να δω τον θάνατο ή την καταστροφή”, είπε ο El Shafee Elsheikh και σημείωσε ότι κάποιες από τις αξίες του ήταν συμβατές με το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Alexanda Kotey δήλωσε μετανιωμένος για τις ακραίες εικόνες στα βίντεο με τις εκτελέσεις του ISIS, λέγοντας ότι είναι “λυπηρό που οι οικογένειες των θυμάτων αναγκάστηκαν να τις δουν”.

Ερωτηθείς για τον Τζιχάντι Τζον ο El Shafee Elsheikh είπε ότι τον θεωρεί “φίλο” του και σημείωσε: “Γνωρίζω ότι στον δυτικό κόσμο δεν θέλουν να το ακούσουν αυτό, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται. Ήταν ένας από τους πιο πιστούς φίλους που είχα ποτέ, αξιόπιστος, αδιάβλητος, τίμιος” και παραδέχθηκε ότι εξεπλάγη όταν είδε σε βίντεο τον Τζιχάντι Τζον να αποκεφαλίζει τους ομήρους και αρνήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα εάν εγκρίνει τις εκτελέσεις.

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: edition.cnn.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ