Ιράκ: Επίθεση με Drone γεμάτο εκρηκτικά στο σπίτι του πρωθυπουργού

Ένα drone στο οποίο είχαν τοποθετηθεί εκρηκτικές ύλες στόχευσε την κατοικία του πρωθυπουργού του Ιράκ, Μουσταφά αλ Καντίμι στη Βαγδάτη σήμερα τα ξημερώματα, μια επίθεση που ο ιρακινός στρατός χαρακτήρισε απόπειρα δολοφονίας του, με τον πρωθυπουργό της χώρας να γλυτώνει σώος.

Σε μια ανακοίνωση του ιρακινού στρατού τονίζεται ότι η επίθεση είχε στόχο την κατοικία του Καντίμι που βρίσκεται στην οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της ιρακινής πρωτεύουσας. Δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Μέσω twitter ο Καντίμι δήλωσε ότι είναι «καλά» και κάλεσε σε «ηρεμία και αυτοσυγκράτηση». «Είμαι καλά, ευτυχώς, και καλώ σε ηρεμία και αυτοσυγκράτηση από την πλευρά όλων για χάρη του Ιράκ», έγραψε.

Δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κατοικία του πρωθυπουργού χτυπήθηκε από τουλάχιστον μία έκρηξη και επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι ο πρωθυπουργός είναι καλά στην υγεία του.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη της επίθεσης.

Δυτικοί διπλωμάτες μέσα στην Πράσινη Ζώνη, όπου στεγάζονται κυβερνητικά κτίρια και ξένες πρεσβείες, είπαν ότι άκουσαν εκρήξεις και πυροβολισμούς στην περιοχή.

Η επίθεση σημειώνεται τη στιγμή που πολλές εκατοντάδες υποστηρικτές φιλο-ιρανικών οργανώσεων διαδηλώνουν με καθιστικές διαμαρτυρίες στην είσοδο της Πράσινης Ζώνης κατά του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών της 10ης Οκτωβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ